HOZZÁVALÓK
1 csomag vajas tészta
4 közepes alma
4 közepes alma
1 ek vaníliaaroma
1 ek narancsvirág kivonat (elhagyható!)
1 ek vaj
80 gramm barna cukor
80 gramm barna cukor
szegfűszeg
1 tk fahéj
1 tk fahéj
ELKÉSZÍTÉS
A vajat olvasszuk meg, majd tegyük rá a megmosott és egyforma szeletekre vágott almákat. Adjuk hozzá a barna cukrot, a fahéjat, a szegfűszeget, a vaníliaaromát, és a narancsvirág kivonatot. Ha elfőtte a a levét, és elkezd karamellizálódni a cukor tegyük félre.
A sütőt melegítsük elő 210℃-ra.
Egy kapcsos tortaformában (de akár sima tepsiben is lehet) tegyük a tésztát, majd kanalazzuk rá a a karamellizált almát.
Előmelegített sütőben, 15-18 perc alatt süssük készre
Hagyjuk langyosra hűlni, és már kínálható is!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése