POMME TATIN

Gyors, és finom....
Egy pár szem alma árválkodott itthon, és mielőtt megráncosodtak volna, gondoltam csinálok belőlük egy kis édességet.
Mivel a terhességre kirótt 40 hét letelt, így már lekerült a tiltólistás dolgok közül a fahéj.
A hűtőben is volt (mindig van, ha SOS kell valami édesség) vajas tészta (pâte pur beurre feuilletée).

Egy kis vajat megolvasztok, belerakom a kb egyforma szeletekre vágott almákat (4 közepes), majd hozzáadok 8-10 deka barnacukrot, fahéjat (2 teáskanál), szegfűszeget, 1 nagy evőkanálnyi vaníliaaromát, és 1 nagy evőkanálnyi narancsvirág kivonatot. Megvárom amíg elfő a leve, és elkezd karamellizálódni a cukor.
A sütőt előmelegítem 210-220 fokon. 
Egy kapcsos tortaformában (de akiár sima tepsiben is lehet) lerakom a tésztát, majd rákanalazom a karamellizált almát.
Berakom a sütőben, és 15-18 perc alatt készre sütöm.

Hagyom kissé kihűlni, szeletelem, és már ehető is.

Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!