EXPRESSZ POMME TATIN



HOZZÁVALÓK


1 csomag vajas tészta
4 közepes alma
1 ek vaníliaaroma
1 ek narancsvirág kivonat (elhagyható!)
1 ek vaj
80 gramm barna cukor
szegfűszeg
1 tk fahéj


ELKÉSZÍTÉS


A vajat olvasszuk meg, majd tegyük rá a megmosott és egyforma szeletekre vágott almákat. Adjuk  hozzá a barna cukrot, a fahéjat, a szegfűszeget, a vaníliaaromát, és a narancsvirág kivonatot. Ha elfőtte a a levét, és elkezd karamellizálódni a cukor tegyük félre.

A sütőt melegítsük elő 210℃-ra. 
Egy kapcsos tortaformában (de akár sima tepsiben is lehet) tegyük a tésztát, majd kanalazzuk rá a a karamellizált almát. 

Előmelegített sütőben, 15-18 perc alatt süssük készre

Hagyjuk langyosra hűlni, és már kínálható is!




Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!