CUKKÍNIFASÍRT (GLUTÉN-, TEJ-, HÚS-, FEHÉR CUKORMENTES)

Finom gyors, és könnyű. Akár ebédnek, akár vacsorának is kitűnő zöldséges fogás. 

A glutén-, liszt-, laktóz-, tej-, húsmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!





HOZZÁVALÓK


3 db közepes cukkini 
2 egész tojás 
fokhagyma 
petrezselyem vagy kapor 
só, bors 
kevés reszelt növényi sajt (másfajta is lehet) 
gluténmentes zsemlemorzsa (annyi, hogy formázható legyen) 


ELKÉSZÍTÉS


A sütőt kapcsoljuk be 200°Cra. 
A cukkinit reszeljük le a reszelő nagy lyukú oldalán. (vagy gyaluljuk). Sózzuk, borsozzuk, majd tegyük félre. Később (kb 15 perc elteltével) nyomkodjuk ki a levét. 
Keverjük össze a tojással, a zúzott fokhagymával, a maréknyi felaprított petrezselyemmel, végül adjuk hozzá a reszelt sajtot, és a zsemlemorzsát. 

Formázzunk belőle golyókat - mint a fasírtból - és tegyük sütőpapírral bélelt tepsire.

Előmelegített sütőben kb 15-20 perc alatt süssük készre.

A megsült fasírtokat szórjuk meg reszelt sajttal, és salátaágyon zöldségekkel tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!