Finom gyors, és könnyű. Akár ebédnek, akár vacsorának is kitűnő zöldséges fogás.
A glutén-, liszt-, laktóz-, tej-, húsmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!
HOZZÁVALÓK
3 db közepes cukkini
2 egész tojás
fokhagyma
petrezselyem vagy kapor
só, bors
kevés reszelt növényi sajt (másfajta is lehet)
gluténmentes zsemlemorzsa (annyi, hogy formázható legyen)
ELKÉSZÍTÉS
A sütőt kapcsoljuk be 200°Cra.
A cukkinit reszeljük le a reszelő nagy lyukú oldalán. (vagy gyaluljuk). Sózzuk, borsozzuk, majd tegyük félre. Később (kb 15 perc elteltével) nyomkodjuk ki a levét.
Keverjük össze a tojással, a zúzott fokhagymával, a maréknyi felaprított petrezselyemmel, végül adjuk hozzá a reszelt sajtot, és a zsemlemorzsát.
Formázzunk belőle golyókat - mint a fasírtból - és tegyük sütőpapírral bélelt tepsire.
Előmelegített sütőben kb 15-20 perc alatt süssük készre.
A megsült fasírtokat szórjuk meg reszelt sajttal, és salátaágyon zöldségekkel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése