CUKKÍNIFASÍRT


Finom gyors, és könnyű. Akár ebédnek, akár vacsorának is kitűnő zöldséges fogás. Babának és Mamának egyaránt finom, egészséges és laktató fogás. 

A liszt-, cukor-, húsmentes diétákban fogyasztható!




ELKÉSZÍTÉS

3 db közepes cukkini 
2-3 egész tojás 
fokhagyma 
petrezselyem vagy kapor 
só, bors 
kevés reszelt ementáli sajt (másfajta is lehet) 
zsemlemorzsa (annyi, hogy formázható legyen) 

ELKÉSZÍTÉS

A sütőt kapcsoljuk be 200°Cra. 
A cukkinit reszeljük le a reszelő nagy lyukú oldalán. (vagy gyaluljuk). Sózzuk, borsozzuk, majd tegyük félre. Később (kb 15 perc elteltével) nyomkodjuk ki a levét. 
Keverjük össze a tojással, a zúzott fokhagymával, a maréknyi felaprított petrezselyemmel, végül adjuk hozzá a reszelt sajtot, és a zsemlemorzsát. 
Formázzunk belőle golyókat - mint a fasírtból - és tegyük sütőpapírral bélelt tepsire.
Előmelegített sütőben kb 15-20 perc alatt süssük készre.

A megsült fasírtokat szórjuk meg reszelt sajttal, és salátaágyon zöldségekkel tálaljuk.




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések