Sokféle recept van, én mégis a nagymamai receptemet szeretem a legjobban, így abból indultam ki. A legegyszerűbb és nekünk a legfinomabb.
Itt kint Franciaországban sajnos nem találtam még magvaváló szilvát, így a sárga és lila ringló szilvából szoktam csinálni. De abból is nagyon-nagyon finom.
A tej-, laktóz-, tojásmentes diétákban fogyasztható!
HOZZÁVALÓK
1 kg főtt burgonya
teljes kiőrlésű liszt (kb 250-300 gramm)
szilva
barna cukor
fahéj
csipet só
zsemlemorzsa
ELKÉSZÍTÉS
A héjában főtt burgonyát törjük át. Ha egy picit kihűlt, adjunk hozzá egy kevés sót, és gyúrjuk össze annyi teljes kiőrlésű liszttel, hogy ne ragadjon, és egy közepesen kemény tésztát kapjunk.
Lisztezett deszkán nyújtsuk ki, vágjuk négyzetekre, majd tegyünk egy-egy fahéjjal elkevert barna cukorral töltött szilvát a közepére, végezetül formáljunk belőle gombócokat.
Forrásban lévő vízben (az újraforrástól számított) kb 5-8 perc alatt főzzük meg, majd pirított keksz vagy zsemlemorzsában forgassuk meg.
Porcukorral és fahéjjal tálaljuk (de már hallottam olyat is, hogy valaki kakaóval szereti).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése