SZŐLŐS MANDULÁS MUFFIN

Gyors muffin az itthon talált szőlővel és szeletelt mandulával. Nagyon finom és gyors édesség.


Az alaprecept Stahl Judit Végre Otthon! c. könyvéből való, kissé átalakítva. 




HOZZÁVALÓK


80 gramm liszt
40 gramm szeletelt mandula
80 gramm puha vaj
80 gramm barna cukor
1 ek narancsvirág aroma
1 tojás
1/2 teáskanál sütőpor
1 teáskanál őrölt fahéj
1 kezeletlen héjú citrom
2 evőkanál tej
kb 10 szem szőlő (egészben)


ELKÉSZÍTÉS


A sütőt melegítsük elő 200 °C-ra (légkeveréses fokozaton). A muffinformákat béleljük ki papírral.  (Én még a szilikon formámba is teszek, bár sokan abba nem)
A lisztet keverjük össze a sütőporral, a szeletelt mandulával és a fahéjjal. A vajat olvasszuk fel a mikróba, majd a cukorral, a narancsvirág aromával és a tojással együtt adjuk hozzá a lisztes keverékhez. Reszeljük bele a kezeletlen héjú citrom héját, végül lazítsuk fel egy kis tejjel.


Keverjük a masszába a szőlő szemeket (egy kettőt szét is nyomhatunk, hogy az íze a tésztában is érvényesüljön), majd adagoljuk a formákba.


Kb. 20 perc alatt süssük készre. Akkor jó, ha a beleszúrt tű tisztán jön ki belőle.



1 megjegyzés:

Névtelen írta...

köszi, épp most kaptunk anyuéktól egy nagy adag szőlőt!!!!

szió! hajni

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!