Kezdő háziasszonyoknak is nagyon ajánlom, hiszen nagyon egyszerű megcsinálni és még finom is. A krémleveseknél fontos szabály, hogy vagy azonnal kell fogyasztani, vagy ha várunk vele, akkor sokszor érdemes még folyadékot adni hozzá, mert idővel besűrűsödnek.
A *mindenmentes, vagyis a glutén-, liszt-, laktóz-, szója-, tej-, tojásmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!
HOZZÁVALÓK
4 közepes burgonya
fél póréhagyma (v 1 kisebb fej vöröshagyma)
3 nagy növényi tejföl
só, bors,
petrezselyemzöld
2-3 ek olívaolaj
2-3 ek olívaolaj
TÁLALÁSHOZ:
1-1 tk növényi tejföl
2-3 szál metélőhagyma
ELKÉSZÍTÉS
Egy edénybe hevítsük fel az olívaolajat, és dinszteljük meg rajta a karikákra vágott póréhagymát, adjuk hozzá az időközben megtisztított és felkockázott krumplit, és öntsük fel az alaplével (vagy az 1 liter vízzel elkevert leveskockával).
Ízlés szerint borsozzuk, majd adjuk hozzá a 2-3 ek szárított petrezselyemzöldet.
Ha a krumpli megfőtt, keverjük bele a növényi tejfölt a leveshez, majd az egészet turmixoljuk össze.
TÁLALÁS
Merjünk a tálkákba egy-egy adag levest, és 1 tk növényi tejfölt kanalazzunk a közepére, és szórjuk meg egy kis metélőhagymával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése