PIZZA

Hozzávalók:
50 dkg teljeskiörlésű liszt
8 dkg sütőmargarin
5 dkg élesztő
pici só
annyi tej, amennyit felvesz, hogy gyúrható legyen
feltét - teteszés szerint
Elkészítés:

A lisztbe belemorzsolom az élesztőt, hozzádarabolom a margarint, sózom, és fokozatosan beleöntöm a tejet. Összegyúrom. Félrerakom addig, amíg előkészítem a feltéthez valókat. (pl. kolbász, kukorica, sajt, sonka...) Sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodom a tésztát (én nem nyújtom), megkenem pizzakrémmel, rárakom a többi finomságot, legvégül sajtot, és mehet a sütőbe. Ha megpirult a sajt a tetején, kész.

Mikor először csináltam, az egész adagot egy tepsiben sütöttem. Így vastag lesz a tésztája, de isteni finom... Azóta már csináltam úgy is, hogy három részre osztottam, így (persze) vékonyabb a tészta, így is isteni finom...! Próbáljátok ki, imádom!


Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!