PIZZA

Mikor először csináltam, az egész adagot egy tepsiben sütöttem meg, így vastag lesz a tésztája, de nagyon finom. 
Azóta már csináltam úgy is, hogy három részre osztottam, így (persze) vékonyabb a tészta, de így is isteni finom, érdemes kipróbálni! 


Tojásmentes, és laktózmentes tejből és sajtból készítve a laktózmentes diétában is fogyasztható!



HOZZÁVALÓK


500 gramm teljes kiőrlésű liszt
80 gramm sütőmargarin
50 gramm élesztő
pici só
annyi tej, amennyit felvesz, hogy gyúrható legyen
feltét - tetszés szerint


ELKÉSZÍTÉS


A lisztbe morzsoljuk bele az élesztőt, daraboljuk hozzá a margarint, sózzuk és fokozatosan öntsük bele a tejet. Alaposan gyúrjuk össze, majd tegyük félre, kelesszük meg.
Készítsük elő a feltéthez valókat. (pl. kolbász, kukorica, sajt, sonka...) 

Ha megkelt, melegítsük elő a sütőt maximális hőmérsékletűre.
A tésztát nyomkodjuk egy sütőpapírral bélelt tepsibe (én nem nyújtom), kenjük meg a pizzaszósszal, tegyük rá a többi feltétet, legvégül sajtot, és előmelegített sütőbe süssük készre. (Tűpróba, és ha megpirult a sajt a tetején, kész.)

Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!