FONDANT AU CHOCOLAT (GLUTÉN-, LISZT-, SZÓJAMENTES, NYÍRFACUKROS)

Ez a gyorsan, kevés hozzávalóból összeállítható lisztmentes torta a csokoládérajongók kedvence lehet. A gyerekek szerint hívjuk “Gombóc Artúr-tortának”, (igen, most nagy szezonja van Nálunk a Pom Pom Meséknek 😉 ) mert hogy annyira csokoládés, biztos imádná Gombóc Artúr is. 

Ha flancos – francia – nevet akarunk neki adni, akkor a “Fondant au chocolat” néven nevezzük! (Mert hogy ez a francia neve). De bárhogy is hívjuk, a lényeg! Egyszerűen, gyorsan – kevesebb mint fél óra alatt – el lehet készíteni, és mire elmosogatjuk azt a pár tálat és eszközt amire szükségünk van az elkészítéséhez már kész is! 


Nyírfacukorral készül, a glutén-, liszt-, szójamentes diétákban fogyasztható!





HOZZÁVALÓK 


200 gramm glutén- és cukormentes csokoládé 
150 gramm nyírfacukor v. 175 gramm eritritol 
150 gramm vaj
80 gramm darált mandula 
6 egész tojás 
holland kakaópor és nyírfaporcukor a szórásához 


ELKÉSZÍTÉS 


A sütőt melegítsük elő 210°C-ra (légkeveréses funkció). 

A tojásokat egy tálas mixer legmagasabb fokozatán (ha van rajta turbó fokozat, akkor azon!) a nyírfacukor fokozatos hozzáadagolása mellett verjük fel habbá (kb 3 perc). 
A csokoládét olvasszuk fel a vajjal együtt vízfürdő felett, vagy a mikróban. Keverjük hozzá a darált mandulát, majd keverjük össze a tojásos masszával. 
Öntsük egy szilikon (vagy egy vajjal kikent és darált mandulával megszórt) 24 cm-es kerek tortaformába, majd az előmelegített sütőben süssük készre kb 15 perc alatt. (Tűpróba!) 
Ha kész hagyjuk legalább langyosra hűlni, majd kakaóval és nyírfaporcukorral megszórva kínáljuk.





További kevés hozzávalós, és gyors édesség receptekért kattints a linkekre!

Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!