LEVELES CSÍK (TEJ-, LAKTÓZMENTES)

Az utóbbi időben sokat csinálok leveles tésztából finomságokat. Szeretem, mert gyors, finom, mutatós. Eddig mindenhol egytől egyig sikert arattak a leveles tésztából készült édességek és sósságok. A legnagyobb elismerést a leveles sajtos csiga szezámmaggal kapta (megjegyzem nem ok nélkül).
Viszont megkockáztatom, hogy ez a leveles csík méltó "ellenfele" lesz. Elkészítése még egyszerűbb, így a kezdő konyhatündérek, vagy időhiányában szenvedő kismamák is könnyen elkészíthetik.

Érdemes odafigyelni, mert a különböző méretű csíkok nem egyszerre sülnek meg, így egy-egy szárazabb lesz a többinél!
A szezámmag helyett/mellett használhatunk reszelt sajtot is.


A tej-, és laktózmentes diétákban fogyasztható!




HOZZÁVALÓK

1 cs. leveles tészta 
1 tojás
csipet só
szezámmag

ELKÉSZÍTÉS

A sütőt melegítsük elő 220C fokra.
A kinyújtott tésztát vágjuk fel közel egyforma csíkokra
Tegyük egy szilikonlappal (vagy sütőpapírral) bélelt tepsibe, majd kenjük meg a csipet sóval felvert tojással. Végezetül szórjuk meg szezámmaggal, és már mehet is a forró sütőbe.
Pár perc alatt süssük készre - aranybarnára -, és már kínálható is.


 


Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!