FÜSTÖLT LAZACOS TORTILLA FALATOK



HOZZÁVALÓK

1 zacskó tortilla chips
3 egész tojás
füstölt lazac szeletek
kaliforniai paprika
só, bors,
1 kávéskanál darált chili  paprika (elhagyható)


ELKÉSZÍTÉS

A chipses zacskót a pultra helyezem,  2-3 helyen késsel megszurkálom, hogy a levegő kijöhessen belőle, majd megnyomogatva (tenyérrel lefelé nyomva) apróra töröm benne a chipset.

Egy közepes tálba felütöm a tojásokat, belekeverem a tortilla chipset, sózom, borsozom, hozzáadom az apróra vágott kaliforniai paprikát, és a darált chilit.

Egy közepes méretű szilikonformába kanalazom, és 220 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt készre sütöm.
Egy vágólapra csúsztatva kisebb falatkákra darabolom. és hagyom kihűlni.

Addig a tetejére kerülő füstölt lazacot felcsíkozom, és egy party pálcára (ha nincs, akkor egy kisebb méretűre vágott hurkapálcikára) húzom több helyen "ráerősítve". A pálcikákat a kínáló tányérra/tálra helyezett tortilla falatokba szúrom.


Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!