CAMEMBERTTEL SÜLT BURGONYA

Egy újabb hideg vendégváróval bővült a repertoárunk. Ez egy olyan recept amit csak előre lehet elkészíteni.  Érdemes előző nap elkészíteni, de minimum 5-6 órát hűtőben kell tartani, hogy összeérjen/összehűljön. 



HOZZÁVALÓK

30 deka burgonya
1 camembert sajt
só,bors
vékony szalonna csíkok (120-150 gramm)

ELKÉSZÍTÉS

A sütőt bekapcsolom 160 fokra. A burgonyát megtisztítom, és vékony szeletekre vágom. 

Egy sütőformát kibélelek a szalonnacsíkokkal úgy, hogy az oldalára is jusson bőven (a tetejére is jusson, ami a tálaláskor ha megfordítjuk, akkor ez lesz az "alja")

Rápakolom a burgonya kb egy harmad részét, majd borsozom.

A burgonya rétegre kerülnek a camembert szeletek, amire megint egy kevés friss borsot csavarunk. Utána ugyanígy még egy réteg burgonya borsozva és kicsit megsózva, és még egy réteg camembert következik. 

A tetefére kerül az utolsó adag burgonya (megborsozva), és ráhajtom a szalonnát.

A sütőforma tetejét letakarom folpackkal , majd az egészet becsomagolom alufóliába, és a 160 fokos sütőben egy órát  sütöm.

Az egy óra elteltével kiveszem a sütőből, leszedem az alufóliát (a folpackkal együtt, ami ráolvad az alufóliára) és hagyom kihűlni, majd hűtőszekrénybe teszem minimum 5-6 órára.



Tálalás előtt kiveszem a hűtőből,  egy deszkára borítom, (az a lényeg, hogy egybe jöjjön ki belőle!) és ujjnyi vastag szeletekre vágom.

7 megjegyzés:

Nelli írta...

Nagyon tetszik!
Meg szeretném kérdezni, hogy a folpack miért kell az alufólia alá?

Nelli írta...

Ezer bocsánat!
El szerettem volna menteni magamnak a piszkozatba és a miner közzétette.:-(

Eszter írta...

Szuper recept!
Elvittem, köszi! ;-)

Csiperke írta...

Hú, ez nekem is nagyon tetszik! Elmentettem a "megcsinálni" nevezetű mappámba...

ChezSandra írta...

Nelli, bocsánat, de csak most láttam a kérdésedet!
Az alufólia alá azért kell a folpack, hogy jobban "rázárjon" az alufólia, így nem igazán sül, inkább összefő/olvad a camambert és a burgonya.
Örülök, hogy tetszik, és semmi gond a "közzététel" miatt :)

ChezSandra írta...

Eszter, szívesen, örülök, hogy tetszik!

ChezSandra írta...

Csiperke, mesélj majd hogy sikerült!

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!