PARADICSOMOS MOZZARELLÁS RÚD


A PROVENCE-I RÚD sikerén felbuzdulva elkészült egy napsütötte toscan versio is...
Paradicsom, mozzarella ... már rossz nem lehet. Ha pedig mégy egy kis provence-i fűszert is bevetünk... Nekem már az első két hozzávaló is garancia a lélek(gyomor) melengető finomságra. Hát még ha gyorsan papírba csomagolva és a táskába rakva vihető is a parkba... 

És a hozzávalók: (dupla adaghoz)
2 csomag leveles tészta
3-4 ek paradicsomsűrítmény
2-3 ek provence-i fűszerkeverék
egy mozzarella reszelve (vagy kimondottan reszeltet is vehetünk)
frissen őrölt bors

1 tojás, só, szezámmag a tetejére

A kinyújtott leveles tésztát megkenem a paradicsommal, megszórom reszelt mozzarellával, és a provence-i fűszerkeverékkel. Letakarom egy sütőpapírral, és egy nyújtófa segítségével vékonyra nyújtom. Megkenem a sózott felvert tojással, megszórom szezámmaggal. Felcsíkozom, és 220 fokra előmelegített sütőben szilikonlappal bélelt tepsibe téve 5-6 perc alatt készre sütöm.






4 megjegyzés:

Nelli írta...

Húsvétra el fogom készíteni!Jó kis ropogtatnivaló és egyszerű is!Köszi

ChezSandra írta...

Örülök, hogy tetszik Nelli!
De dupla adagot mindenképpen ajánlok, de ha esetleg tripla készül... is el fog fogyni ;)

Elena írta...

De jó is ez a leveles..:))
Most úgyis leveles tészta kisérletezésében vagyok, sütök 'mán' én is ilyen finomat :)
Az újságpapíros tálalás...nem rossz..nem rossz!!! :)

Alexa Christi írta...

Nem vagyok egy nagy nassoló, de ezek a rudak nagyszerűek! Izben is és látványban is!
Szeretnélek meghívni a „Húsvéti ajánlat játékba”, kérlek, nézz be hozzám! :)

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!