Ismét egy gyors leveles. Én ebben az esetben "rillette"l csináltam, de szerintem otthon akár töpörtyűkrémmel, vagy pástétommal is "helyettesíthető".
A rillett egy fűszeres húskészítmény, hasonló mint a pástétom.
Eredetileg sertésből készül: a kockára, vagy apróra vágott húst, sózzák, lassan zsírjára sütik egészen addig, amíg meg nem puhul benne. Pépesítik és a zsírjával nyakonöntve hűtőbe teszik.
Általában szoba hőmérsékletűre "felengedve" kennyére vagy pirítósra kenve eszik.
Más ízesítéssel is készül a sertésen kívül: liba , kacsa , csirke , vad madarak , nyúl és néha hal (pl:szardella, tonhal vagy lazac).
És a recept:
Hozzávalók:
1 leveles tészta
2-3 evőkanálnyi rillettes
2 evőkanál provence-i fűszerkeverék
Elkészítés:
A leveles tészta felét vékonyan megkenjük a rillettel.
megszórom a provence-i fűszerkeverékkel
ráhajtom a tészta másik felét a sütőpapírral együtt, és vékonyra nyújtom
felcsíkozom, a csíkokat 2-3 darabba vágom még, majd szilikonlappal bélelt tepsibe 5-7 perc alatt készre sütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése