A francia hagymaleves most nem cipóban készült. Körülnéztem itthon, hogy mivel lehetne kínálni. Találtam egy-két száradóban lévő barna kenyér szeletkét is, így ezeket gondoltam tovább: egy sütőtálba tettem őket, majd elkészítettem egy szószt, amit a kenyérkékre kanalaztam.
HOZZÁVALÓK (6-8 kisebb szelet kenyérkéhez)
1 deci tej
1 deci fehér bor
bors
2-3 evőkanál reszelt parmesan
6-8 kisebb rozmaring ágacska
kevés olívaolaj
ELKÉSZÍTÉS
A kenyereket tegyük a sütőtálba, rakjuk rá a rozmaring ágakat, majd kanalazzuk rá a szószt amit egy tálkában keverjünk össze a többi hozzávalóból. Mindig épp csak annyit tegyünk rá, amennyit felszív.
Öntsünk egy kevés olívaolajat a sütőtálba, majd grill fokozatra állított sütőben 200 fokon 8-10 perc alatt süssük szép barnára.
2 megjegyzés:
Jó ötlet! Szinte érzem a rozmaring és a kenyér illatát :)
érezhető is rajta, nagyon-nagyon finom!
Megjegyzés küldése