A PROVENCE-I RÚD sikerén felbuzdulva elkészült egy napsütötte toscan versio is...
Paradicsom, mozzarella ... már rossz nem lehet. Ha pedig mégy egy kis provence-i fűszert is bevetünk... Nekem már az első két hozzávaló is garancia a lélek(gyomor) melengető finomságra. Hát még ha gyorsan papírba csomagolva és a táskába rakva vihető is a parkba...
És a hozzávalók: (dupla adaghoz)
2 csomag leveles tészta
3-4 ek paradicsomsűrítmény
2-3 ek provence-i fűszerkeverék
egy mozzarella reszelve (vagy kimondottan reszeltet is vehetünk)
frissen őrölt bors
1 tojás, só, szezámmag a tetejére
A kinyújtott leveles tésztát megkenem a paradicsommal, megszórom reszelt mozzarellával, és a provence-i fűszerkeverékkel. Letakarom egy sütőpapírral, és egy nyújtófa segítségével vékonyra nyújtom. Megkenem a sózott felvert tojással, megszórom szezámmaggal. Felcsíkozom, és 220 fokra előmelegített sütőben szilikonlappal bélelt tepsibe téve 5-6 perc alatt készre sütöm.
4 megjegyzés:
Húsvétra el fogom készíteni!Jó kis ropogtatnivaló és egyszerű is!Köszi
Örülök, hogy tetszik Nelli!
De dupla adagot mindenképpen ajánlok, de ha esetleg tripla készül... is el fog fogyni ;)
De jó is ez a leveles..:))
Most úgyis leveles tészta kisérletezésében vagyok, sütök 'mán' én is ilyen finomat :)
Az újságpapíros tálalás...nem rossz..nem rossz!!! :)
Nem vagyok egy nagy nassoló, de ezek a rudak nagyszerűek! Izben is és látványban is!
Szeretnélek meghívni a „Húsvéti ajánlat játékba”, kérlek, nézz be hozzám! :)
Megjegyzés küldése