MASCARPONE TORTA FORRÓ TÁRKONYOS NEKTARINSZÓSSZAL



HOZZÁVALÓK

TORTAhoz:
12,5 cl kukoricadara
250 ml tej
2 ek barna cukor
1 tojás
250 gr mascarpone
1 ek vaníliakivonat
1 kk fahéj

NEKTARINSZÓSZhoz:
2 nectarin
1 ek vaníliáscukor
13-15 tárkonylevélke


ELKÉSZÍTÉS

A sütőt kapcsoljuk be 210 C fokra.
Öntsük egy kisebb edénybe a tejet, és a kukoricadarával együtt forraljuk fel. Közepes lángon sűrűn kevergetve egy sűrű péppé főzzük. Félretesszük.
Egy tálba a tojást és a barna cukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a mascarponet, a vaníliakivonatot és a fahéjat. 
Alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a kukoricás pépet.  
Egy szilikonformába kanalazzuk a tésztát, és 25-30 perc alatt készre sütjük (tűpróba!)

A NEKTARINSZÓSZhoz:
A nektarinokat felkockázzuk, és 2 ek vízzel feltesszül főni. Megrottyanjuk, közben hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a tárkonyleveleket. Amikor már összeáll szósznak, félretesszük.


TÁLALÁS

A tortacikkelyek tetejére kanalazzuk a forró nektarinszószt és már rögötn tálaljuk.

8 megjegyzés:

Elena írta...

Jesszus...Te jó ég...az a nektarinszóóóósz....huhha de jól néz ki...na és az elnevezés...:)) Odavaaaagyok!!

ChezSandra írta...

és az íze... nah AZ...

Edó írta...

Na ez mindenképp nagyon ott van!!!

marisz57 írta...

Nagyon csábító! Csak olyan kis adagnak tűnik! Nem kéne kétszer ennyi hozzávalóból csinálni?

Éva írta...

Igen finom édesség, nagyon guszta!

Éva írta...

Megkérlek nézzél be hozzám, van számodra egy meglepetésem!

Dia és a konyha írta...

Meglepetés! Díjat hoztam! Nézz be hozzám! :)))

Marika írta...

Istenien jól néz ki!
Kérlrk nézz be hozzám, egy díjjal szeretnélek megajándékozni!

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!