MÉZES-MUSTÁROS MALACSÜLT

Ez a recept úgy tökéletes, ahogy van. Bár nem mindennapos a konyhámban a sertéshús, de ezt többször is el fogom készíteni. A sertéshús általános ízét nem igazán szeretjük, de ezen egyáltalán nem érződik. 
Másik hátránya a sertésnek, hogy eléggé zsíros is. Ha viszont mégis sertést akarunk készíteni, érdemes a szűzpecsenyét vagy a karajt választani, ezek zsírtartalma ugyanis körülbelül annyi, mint a szárnyasoké. A sertéshús vasban és proteinben gazdag, emellett jó B-vitamin forrás is.


Ez a fogás nagyon gyorsan elkészül, a méz és a mustár pedig nagyon harmonikussá teszi.






HOZZÁVALÓK

2 sertéskaraj filé
2 ek rozmaringos olívaolaj

egy kis rozmaringág
só, frissen őrölt tarkabors
1 tk dijoni mustár
1 ek méz
fél deci rosé bor
2 ek creme fraiche

ELKÉSZÍTÉS

A karaj filéket mossuk meg, töröljük szárazra, majd egy serpenyőbe öntsünk 2 ek rozmaringos olívaolajat. A száraz hússzeleteket tegyük a felforrósított olajba, sózzuk, borsozzuk és mindkét oldalát 5-8 perc alatt süssük szép pirosra, majd tegyük félre. A serpenyőbe szórjuk bele a rozmaringleveleket, és öntsük hozzá a rosé bort. Kicsit hagyjuk, hogy elpárologjon az ereje, majd keverjük hozzá a mustárt, a mézet, és a tejfölt. Sűrítsük be, majd kanalazzuk a ruccola salátára helyezett karaj filékre, és azonnal tálaljuk! 

3 megjegyzés:

Petra írta...

Ó, ez igen! Chez magnifique! (Francia nyelvtudás nélkül, remélem jól írtam.)

ChezSandra írta...

:)

És tényleg csodás!

franciakulcs írta...

En is szeretem a mez es mustar hazassagat! ;)

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!