A böjti időszakot lezárva ismét előkerülnek a húsos ételek. A húsvét leginkább "trendi" étele a sonka. De ha egy kisebb csülök van otthon, azt is elkészíthetjük. Bár nem biztos, hogy az eddig hústól kímélt gyomornak először ezzel a bendőrepesztő sülttel kell találkoznia. De ha mégis ezt szeretnénk, íme hozzá egy elkészítési mód!
HOZZÁVALÓK
1 db kisebb csülök
1 babérlevél
2-3 db fokhagymagerezd
1 tk só
0,5 tk fehér bors
1 ek szárított salotta
2 dl sör
ELKÉSZÍTÉS
A csülköt tegyük egy edénybe a fűszerekkel együtt, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje.
Forraljuk fel, majd közepes lángra visszarakva fedő alatt főzzük kb egy órát.
A sütőt kapcsoljuk be 180 °Cra.
A csülköt vegyük ki a főzővízből, majd tegyük egy tepsibe vagy nagyobb cocotteba, és löttyintsük meg a sörrel.
Kb fél óra alatt süssük szép pirosra úgy, hogy közben locsoljuk meg apró kortynyi adagokban a sörrel!
MEGJEGYZÉS
A vizet amiben főtt a csülök ne öntsük ki, tegyük el! Csodás bab vagy egyéb füstölt ízt kívánó levest készíthetünk el vele.
Ha nincs rá szükség, akkor fagyasszuk le kisebb adagokban!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése