TÖLTÖTT PARADICSOM (Tomates farcies au poulet)

Imádom azokat az ételeket amelyek gyorsan, könnyen, egyszerűen elkészíthetőek. Ezek a mennyei töltött paradicsomok fél óra alatt sütéssel együtt tálalásra készek akár előételnek, akár főételnek szánjuk.






HOZZÁVALÓK (2 főre)

2 db nagy tölteni való paradicsom
1 db csirkemell
1 db mozzarella
1 db tojás
2 tk kukoricaliszt
só, frissen őrölt tarka bors
1 gerezd fokhagyma
1 marék bazsalikom

ELKÉSZÍTÉS

A sütőt melegítsük elő 200°Cra.
Egy késes aprítóba tegyük bele a csirkemellet, a megtisztított fokhagymát és a bazsalikomot. Pürésítsük, majd adjuk hozzá a tojást, a kukoricalisztet, és ízesítsük a fűszerekkel.
A paradicsomok kalapjait vágjuk le, majd kaparjuk ki a magokat belőle.
Tegyünk a mélyedésbe egy karika mozzarellát, majd kanalazzuk rá a húsos massza felét. Végezetül tegyünk rá egy mozzarellakarikát, és az előmelegített sütőben süssük 18-20 percig!

Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!