CUKKINIS-ZABKORPÁS-LEVENDULAMÉZES SÜTEMÉNY

Cukkini szezon van. És ilyenkor nem csak sósan, hanem bizony édes formában is készíthető. Ha van sárgarépás sütemény miért ne készülhetne cukkiniből is?
Ez a cukkinin kívül zabkorpával és levendulamézzel készült finom desszert egyszerűen, könnyen elkészíthető, úgyhogy bátran álljanak Neki kezdők is! Nem fog csalódást okozni!
A levendulaméz és a zabkorpa biztosítja a kellő édességet, a cukkini és a ringló pedig a kellő fanyarságot. Ez az összhang adja a sütemény kellemes édesen savanykás ízét. 




HOZZÁVALÓK

200 gramm zabkorpa
400 gramm cukkíni
80 gramm levendulaméz
2 ek kakaópor
3 ek olívaolaj
1 ek vaníliaaroma
1 tk szódabikarbóna
1 kk sütőpor
1 kk őrölt fahéj
1 kk őrölt gyömbér
1 kk őrölt szerecsendió
2 db tojás
1 csipet só
500 gramm ringló szilva
6 ek reszelt mandula

ELKÉSZÍTÉS


A sütőt kapcsoljuk be 175 °Cra.
A tojásokat válasszuk szét, és a fehérjét verjük fel kemény habbá.
Tegyük egy másik tálba a tojások sárgáját, a vaníliaaromát, az olívaolajat, adjuk hozzá a levendulamézet, a csipet sót, a kakaóport és a fűszereket. A cukkinit tisztítsuk meg, majd egy kis lyukú reszelőn reszeljük a tojássárgájás masszához! Alaposan keverjük át.
A zabkorpával keverjük el a szódabikarbónát és a sütőport, majd keverjük bele a masszába. Végezetül forgassuk bele a felvert tojásfehérjét, majd töltsük egy 24 cm-es szilikon őzgerinc sütőformába. Rakjuk ki a tetejét a kimagozott ringlóval, majd szórjuk meg reszelt mandulával. 
Az előmelegített sütőben süssük 35-40 percig (tűpróba!).


Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!