Egy nagyon finom, kevés hozzávalós és gyorsan elkészíthető vacsora vagy ebédötlet
lehet ez a mediterrán ízvilágú cukkinivel, gombával és zöldborsóval
készülő aprópecsenye.
Fél óra alatt egy finom fogást varázsolhatunk az
asztalra. (Nem érdemes túl sokáig főzni, mert épp az benne a “plusz”, hogy
épphogy megpuhul a cukkini, nem pedig egy szottyos egyveleget
kapunk.)
A low carb, és a *mindenmentes, vagyis a glutén-, liszt-, laktóz-, szója-, tej-, tojásmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!
HOZZÁVALÓK (4 főre)
400 gramm csirkemell
2 db kisebb cukkini
200 gramm csiperkegomba
100 gramm zöldborsó
1 vékonyabb szál póréhagyma
50 ml rozé bor
2 ek olívaolaj
1 babérlevél
1 ducibb gerezd fokhagyma
só, frissen őrölt tarka bors
1/2 kk őrölt szerecsendió
bazsalikom
ELKÉSZÍTÉS
A csirkemellet megmossuk, és papírtörlővel megszárítjuk majd
egyenlő nagyságú kockákra vágjuk.
Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, hozzáadjuk a megtisztított
és négybe vágott fokhagymát, rátesszük a csirkekockákat, a
megtisztított és vékony karikákra vágott póréhagymát és a megpucolt
és félbevágott gombákat is.
Fűszerezzük, majd a húskockák
fehéredéséig pirítjuk. Mikor már fehérek a csirkekockák adjuk hozzá a
megmosott és felkockázott cukkinit és a zöldborsót is.
Öntsük hozzá a
rozét, és pár perc alatt (a cukkini épphogy csak roppanós legyen!)
főzzük készre.
Quinoa-, burgonya-, vagy rizskörettel azonnal tálaljuk!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése