CUKKINIS-GOMBÁS APRÓPECSENYE (MINDENMENTES*, LOW CARB)

Egy nagyon finom, kevés hozzávalós és gyorsan elkészíthető vacsora vagy ebédötlet lehet ez a mediterrán ízvilágú cukkinivel, gombával és zöldborsóval készülő aprópecsenye. 

Fél óra alatt egy finom fogást varázsolhatunk az asztalra. (Nem érdemes túl sokáig főzni, mert épp az benne a “plusz”, hogy épphogy megpuhul a cukkini, nem pedig egy szottyos egyveleget kapunk.) 

A low carb, és a *mindenmentes, vagyis a glutén-, liszt-, laktóz-, szója-, tej-, tojásmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz! 





HOZZÁVALÓK (4 főre) 


400 gramm csirkemell 
2 db kisebb cukkini 
200 gramm csiperkegomba 
100 gramm zöldborsó 
1 vékonyabb szál póréhagyma 
50 ml rozé bor 
2 ek olívaolaj 
1 babérlevél 
1 ducibb gerezd fokhagyma 
só, frissen őrölt tarka bors 
1/2 kk őrölt szerecsendió 
bazsalikom 


ELKÉSZÍTÉS 


A csirkemellet megmossuk, és papírtörlővel megszárítjuk majd egyenlő nagyságú kockákra vágjuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, hozzáadjuk a megtisztított és négybe vágott fokhagymát, rátesszük a csirkekockákat, a megtisztított és vékony karikákra vágott póréhagymát és a megpucolt és félbevágott gombákat is. 
Fűszerezzük, majd a  húskockák fehéredéséig pirítjuk. Mikor már fehérek a csirkekockák adjuk hozzá a megmosott és felkockázott cukkinit és a zöldborsót is. 
Öntsük hozzá a rozét, és pár perc alatt (a cukkini épphogy csak roppanós legyen!) főzzük készre. 

Quinoa-, burgonya-, vagy rizskörettel azonnal tálaljuk!


Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!