Az ÉDES PÉNTEK keretén belül ezeket a gyorsan és egyszerűen elkészíthető finom, de nem túl édes nyírfacukorral készülő, liszt-, glutén-, tejmentes muffinokat hoztam.
A receptben szereplő darált mandulát szabadon helyettesíthetjük akár darált mogyoróval, dióval vagy egyéb magvakkal is.
Akár tízórainak, akár uzsonnának de ebéd utáni desszertnek is tökéletesen alkalmasak.
HOZZÁVALÓK
60 gramm darált mandula
60 gramm cukrozatlan kakaópor
120 gramm nyírfacukor
1 csipet só
ELKÉSZÍTÉS
Válasszuk szét a tojásokat. A fehérjéket verjük fel egy csipet sóval kemény habbá. Mérjük ki a száraz hozzávalókat is, és keverjük a tojássárgákkal együtt a felvert tojáshabhoz.
150°C-re előmelegített sütőben süssük kb 30 percet (tűpróba!)
8 db muffin lesz belőle
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése