LISZTMENTES NARANCSOS MUFFIN


A zöldségalapú édességek első hallatra sokakban elég magasra felszaladó szemöldököt eredményez. Pedig nem kell ódzkodni tőlük. A céklát már egyre több helyen lehet megtalálni mint édesség alapanyag, de a bab? Igen! 
Egy nagyon finom, - teljes értékű - lisztes tésztaérzetű muffint ajánlok, amelyek a brownie kellemes ragacsosságát és csupa csokoládés mivoltját is magában hordozza.



Egyszerű, gyors liszt- glutén- cukor- tejmentes édesség!




HOZZÁVALÓK

1 üveg fehér bab (420 gramm)
3 egész tojás
1 csipet só
150 gramm nyírfacukor (xylitol)
1 kezeletlen héjú narancs leve és reszelt héja
3 ek cukrozatlan kakaópor
1 kk szódabikarbóna
12 kis kocka magas kakaótartalmú csokoládé (elhagyható)


ELKÉSZÍTÉS

A tojásokat a nyírfacukorral keverjük habosra. Adjuk hozzá a cukrozatlan kakaóport, a szódabikarbónát, a  narancs levét és lereszelt héját. 
Ha nyers babot használunk, főzzük meg. Ha előkészítettet (konzervet vagy üvegeset), akkor elég csak átmosni, és egy villával áttörni.

A tésztát kanalazzuk egy papírkapszlival bélelt muffin sütő mélyedéseibe.(Ne teljesen, mert sülés közben nőni fog!) Igény szerint egy-egy kocka étcsokoládét nyomkodjunk a még nyers de kiporciózott tésztába, és  175°Cra előmelegített sütőben 20 perc alatt süssük készre. 

Ez a mennyiség 12 muffinhoz elegendő.


Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!