FEKETE-FEHÉR TÚRÓTORTA

Amióta bármikor tudok már itthon túrót készíteni, egyre több túrós dolog kerül asztalra. Most egy nyírfacukorral készülő, glutén-, lisztmentes finomság készült.




HOZZÁVALÓK

A tésztához:
60 gramm magas kakaótartalmú csokoládé (80%os)
60 gramm vaj
60 gramm nyírfacukor
2 közepes tojás
30 gramm kukoricakeményítő (Maizena)
20 gramm cukrozatlan holland kakaó

A túrós részhez:
2,2 deci tejszín
40 dkg túró
40 gramm nyírfacukor
1 kezeletlen héjú citrom
1 zacskó zselatinfix


ELKÉSZÍTÉS

A sütőt kapcsoljuk 180°Cra.
A nyírfacukrot keverjük habosra a tojásokkal, majd tegyük félre. A csokoládét vízfürdő felett a vajjal együtt olvasszuk meg, adjuk hozzá a habosra kevert tojásokat. Szitáljuk hozzá a kukoricakeményítőt és a kakaót, majd az egészet alaposan keverjük össze.
Öntsük egy 18 cm átmérőjű szilikon tortaformába, és előmelegített sütőben 15-18 perc alatt süssük készre.
Vegyük ki a formából, és rácson hagyjuk kihűlni.

Ezalatt készítsük el a túrós részt:
A tejszínt verjük fel habbá, majd adjuk hozzá a villával áttört túrót, a citrom lereszelt héját és levét, a zselatinfixet valamit a nyírfacukrot. Alaposan keverjük össze.

Egy folpackkal béleljük ki a szilikon formát, tegyük vissza a kakaós lapot, majd öntsük rá a túrós masszát. Ütögessük le, hogy mindenhol egyenletesen elterüljön, majd tegyük hűtőbe minimum 2-3 órára (de a legjobb ha egész éjszakára dermedni hagyjuk).

Olvasszunk meg kb 5 deka csokoládét, keverjünk el vele egy evőkanálnyi olívaolajat, majd csurgassuk a túrós réteg tetejére.




Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl! Tarts Velünk a Facebookon is!

Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!