RÖSZTI KORONGOK



HOZZÁVALÓK
500 gramm krumpli
1 póréhagyma
1 evőkanál vaj
só, bors
2-3 evőkanál tk. liszt

ELKÉSZÍTÉS

  1. A krumplit megmossuk, sós vízben héjastól megfőzzük, leszűrjük, megtisztítjuk, és hagyjuk kihűlni. 
  2. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. 
  3. A kihűlt krumplit nagyobb lyukú burgonyareszelőn, tálba lereszeljük. Apróra vágjuk a póréhagymát, és a krumplihoz adjuk.
  4. Sózzuk, borsozzuk, és jól összekeverjük. 
  5. Egy lisztezett deszkára tesszük, a tetejét is megszórjuk liszttel, és kb ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Nagyobb szaggatóval korongokat szúrunk ki, és egy nagy serpenyőben a felforrósított vaj felét megolvasztjuk, és a korongok mindkét oldalát aranybarnára sütjük. 
  6. Közepes hőmérsékleten, időnként megfordítva kb. 10-12 percig sütjük. 
  7. Madársalátával és metélőhagymával elkevert creme fraiche-vel nyakonöntve tálalom.


MEGJEGYZÉS


  • A röszti klasszikus, svájci ételekhez tartozik. Általában köretként kínálják, de főételként, zöldsalátával is nagyon finom.
  • A rösztit sokféleképpen gazdagíthatjuk. Tálalhatjuk például a tetején tükörtojással, vagy reszelt sajtot (sütőben) ráolvasztva. 
  • De már magát a főtt-reszelt krumplit is dúsíthatjuk, ha frissen sült szalonnakockákat, vagy párolt savanyúkáposztát, illetve egyéb zöldségeket keverünk hozzá

Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!