A röszti klasszikus, svájci ételekhez tartozik. Általában köretként kínálják, de főételként, zöldsalátával is nagyon finom.
A rösztit sokféleképpen gazdagíthatjuk. Tálalhatjuk például a tetején tükörtojással, vagy reszelt sajtot (sütőben) ráolvasztva.
De már magát a főtt-reszelt krumplit is dúsíthatjuk, ha frissen sült szalonnakockákat, vagy párolt savanyúkáposztát, illetve egyéb zöldségeket keverünk hozzá
A *mindenmentes, vagyis a glutén-, liszt-, laktóz-, szója-, tej-, tojásmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!
HOZZÁVALÓK
1 póréhagyma
1 evőkanál olívaolaj
só, bors
2-3 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
ELKÉSZÍTÉS
A krumplit megmossuk, sós vízben héjastól megfőzzük, leszűrjük, megtisztítjuk, és hagyjuk kihűlni.
A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk.
A kihűlt krumplit nagyobb lyukú burgonyareszelőn, tálba lereszeljük. Apróra vágjuk a póréhagymát, és a krumplihoz adjuk.
Sózzuk, borsozzuk, és jól összekeverjük.
Egy lisztezett deszkára tesszük, a tetejét is megszórjuk liszttel, és kb ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Nagyobb szaggatóval korongokat szúrunk ki, és egy nagy serpenyőben a felforrósított olívaolajon a korongok mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
Közepes hőmérsékleten, időnként megfordítva kb. 10-12 percig sütjük.
Madársalátával és növényi joghurttal nyakonöntve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése