PÂTÉ DE FOIE DE POULET - ROZMARINGOS MÁJPÁSTÉTOM (GLUTÉN-, LISZT-, LAKTÓZ-, TOJÁS-, HOZZÁADOTT CUKORMENTES)

Akár a reggeli a friss pirítósunkra kenve, akár vendégváró falatoknak remek választás ez a csirkemájból készült pástétom. Friss zöldségekkel fogyasztva csak jól indulhat a nap!

A glutén-, liszt-, tojásmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!



HOZZÁVALÓK

15-20 dkg csirkemáj
1,5-2 deci laktózmentes tej
1 póréhagyma 
2-3 evőkanál olívaolaj (vagy 5-7 dkg laktózmentes vaj),
1 kávéskanál dijoni mustár
1 deci zöldségalaplé
1 kávéskanálnyi kakukkfű
2-3 kisebb ág rozmaring 
1 csipet őrölt fehér bors


ELKÉSZÍTÉS


A májat tisztítsuk meg, és vágjuk kisebb darabokra. Tegyük egy egy tálba, amit felöntsünk fel annyi tejjel, hogy ellepje (kb másfél-két deci). 
A póréhagymát vágjuk vékony karikákra, és egy serpenyőben előhevített vajon vagy olívaolajon, közepes hőfokon kezdjük el üvegesre párolni. 
Adjuk hozzá a májat, a fűszernövényeket, és öntsük fel az alaplével. 

Amikor a külseje már "kérget" kapott, öntsük hozzá a tejet, majd lefedve, - de néha óvatosan megrázva és megkeverve - addig pároljuk, amíg a máj közepe sem lesz rózsaszín.

Húzzuk félre, majd mixerben pürésítsük.

Adjuk hozzá a maradék vajat vagy olívaolajat, a mustárt, és a fűszereket, majd alaposan keverjük össze. Tegyük hűtőbe tálalásig.

Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!