Akár a reggeli a friss pirítósunkra kenve, akár vendégváró falatoknak remek választás ez a csirkemájból készült pástétom. Friss zöldségekkel fogyasztva csak jól indulhat a nap!
A glutén-, liszt-, tojásmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!
HOZZÁVALÓK
15-20 dkg csirkemáj
1,5-2 deci laktózmentes tej
1 póréhagyma
2-3 evőkanál olívaolaj (vagy 5-7 dkg laktózmentes vaj),
1 kávéskanál dijoni mustár
1 deci zöldségalaplé
1 kávéskanálnyi kakukkfű
2-3 kisebb ág rozmaring
1 csipet őrölt fehér bors
ELKÉSZÍTÉS
A májat tisztítsuk meg, és vágjuk kisebb darabokra. Tegyük egy egy tálba, amit felöntsünk fel annyi tejjel, hogy ellepje (kb másfél-két deci).
A póréhagymát vágjuk vékony karikákra, és egy serpenyőben előhevített vajon vagy olívaolajon, közepes hőfokon kezdjük el üvegesre párolni.
Adjuk hozzá a májat, a fűszernövényeket, és öntsük fel az alaplével.
Amikor a külseje már "kérget" kapott, öntsük hozzá a tejet, majd lefedve, - de néha óvatosan megrázva és megkeverve - addig pároljuk, amíg a máj közepe sem lesz rózsaszín.
Húzzuk félre, majd mixerben pürésítsük.
Adjuk hozzá a maradék vajat vagy olívaolajat, a mustárt, és a fűszereket, majd alaposan keverjük össze. Tegyük hűtőbe tálalásig.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése