CSOKOLÁDÉTORTA (NYÍRFACUKOR, LISZT-, GLUTÉNMENTES)

Valami nagyon csokoládés, lisztmentes, gyorsan elkészülő édességre vágytunk. Ezen kritériumokat szem előtt tartva egy finom, csokoládés, nyírfacukorral édesített liszt- és gluténmentes tortát készítettünk a gyerekekkel közösen. 



HOZZÁVALÓK (18 centiméteres formához)

2 egész nagyobb tojás
1 tk vaníliaaroma
1 csipet só
40 gramm nyírfacukor
40 gramm darált mogyoró
40 gramm cukrozatlan holland kakaó
1 marék csokoládépasztilla
40 gramm vaj


ELKÉSZÍTÉS

Kapcsoljuk be a sütőt (légkeveréses) 200°C-ra.
A tojásokat egy csipet sóval és a nyírfacukorral keverjük habosra. Szitáljuk hozzá a kakaót, és keverjük tovább. A megolvasztott majd lehűtött vajat öntsük hozzá, majd kanalanként keverjük bele a masszába a darált mogyorót is.
Egy 18 centiméteres kapcsos tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, majd öntsük bele a masszát. Szórjuk meg a csokoládépasztillákkal, és az előmelegített sütőben 12-14 perc alatt süssük készre.

Akár magában, akár vaníliafagylalt mellé langyosra hűtve tálaljuk!

Megjegyzések

Unknown üzenete…
Kedves Sandra! érdeklodnék, hogy itt Franciaorszàgban hol lehet nyirfacukrot kapni. Màr régota keresem de eddig még nem volt szerencsém. A bioboltokban pedig még nem is hallottak rola, legalàbbis itt Franche-Comtè-ban. Vàlaszod elore is koszonom, szép napot, Kriszta
ChezSandra üzenete…
Szia Kriszta,

Én a bioboltokban is szoktam venni, de még a E. Leclercben is van a bio dolgok között.
Xilytol néven keresd! De ha nem kapsz, az ebayen is van! ;)

szép napot!
S.

Népszerű bejegyzések