VEGÁN PALACSINTA I. (GLUTÉN-, TOJÁS-, TEJMENTES)


A nemrég feltett tojás-, és tejmentes palacsintás poszt után sokan kerestek meg azzal, hogy jó lenne ha egy olyan verzió is készülne amiben glutén sincs. A "hagyományos" palacsintát szinte mindenki szereti, ám sokan a diétájuk miatt le kell, hogy mondjanak róla. 

Ez a palacsinta azonban a glutén-, tej-, tojásmentes diétákban is fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz.

Ha kerámiabevonatú serpenyőben sütjük ki, még zsiradékot sem kell hozzáadni. 



HOZZÁVALÓK


125 gramm rizsliszt
125 gramm kukoricaliszt
1 egész banán
800 ml szénsavas ásványvíz
4 ek olaj
1 csipet só


ELKÉSZÍTÉS


A kétféle lisztet öntsük egy tálba, adjuk hozzá a csipet sót, és a pürésített banánt. Keverjük simára az ásványvíz hozzáadagolása mellett. Tegyük félre kb egy órára, majd vagy kerámiaserpenyőben zsiradék nélkül, vagy zsiradékkal kikent forró serpenyőben süssük ki. Ha nem akarjuk minden egyes darab előtt kikenni a serpenyőt a tésztához is hozzáadhatjuk. 

kb 12-14 palacsinta lesz belőle

1 megjegyzés:

Zsuzsanna írta...

Végre egy alapétel, amit mindnyájan ehetünk! A diéta nálunk nem választás kérdése, hanem súlyos kényszer, de így mindenki a neki való töltelékkel eheti.

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!