LENMAGOS CSOKOLÁDÉS KEKSZ (GLUTÉN-, LAKTÓZ-, TEJMENTES, LOW CARB)

Ez a mennyei csokoládés cookie tökéletes tízórai vagy uzsonna lehet akár gyerekeknek akár felnőtteknek. Nálunk uzsonnára készültek, és gyorsan el is fogytak. Nagyon, nagyon gyorsan.

Érdemes kipróbálni!


A low carb, és a  glutén-, liszt-, laktóz-, szója-, tejmentes diétákban fogyasztható!

(Ha cukormentes csokoládéból készítjük, akkor a hozzáadott cukormentes diétákban is fogyasztható!)




HOZZÁVALÓK 


200+50 gramm csokoládé (minimum 60%-os)
100 gramm eritritol
90 gramm darált lenmag
90 gramm kókuszzsír
50 gramm aszalt gyümölcs (nálam most sárgabarack)
2 egész tojás
1 ek mák
1 ek cukrozatlan holland kakaó
1 kk szódabikarbóna


ELKÉSZÍTÉS 



A csokoládét (200 gramm) vízfürdő felett olvasszuk meg a kókuszzsírral együtt. A tűzről félretéve - folyamatos kevergetés mellett - várjuk meg míg langyosra hűl, majd keverjük hozzá a tojást, az apróra vágott aszalt sárgabarackot, az összetördelt maradék (50 gramm) csokoládét, és a többi hozzávalót is.

Nedves kézzel formázzunk belőle golyókat, és enyhén lapogassuk le. Tegyük a korongokat egy sütőpapírral bélelt tálcára, majd hagyjuk pihenni egy órán keresztül a hűtőben.

Végül a sütőpapírral együtt tegyük át a korongokat egy sütőlapra/tepsire, és a 180°C-ra előmelegített sütőben süssük készre 10 perc alatt.





Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!