Ritkán készült eddig padlizsán itthon, akkor is inkább padlizsánkrém
formájában. De a múltkori mennyei mindenmentes sült padlizsán
után megfogadtam többet fogok készíteni, mert szeretjük.
Most egy nagyon finom joghurtos-petrezselymes salátaként/köretként
került asztalra.
Frissensültek, halak mellé kiválóan illik.
A vegán-, és a *mindenmentes, vagyis a glutén-, liszt-, laktóz-, szója-, tej-, tojásmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!
HOZZÁVALÓK
2 közepes padlizsán
2 dl növényi joghurt
1 actifry mérőkanálnyi v. kb 1/2 dl olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál só
1/2 kk őrölt szerecsendió
frissen őrölt tarka bors
5-6 szál friss petrezselyem
ELKÉSZÍTÉS
A padlizsánokat mossuk meg, és kockázzuk fel. Tegyük egy tálba,
sózzuk meg, majd öntsük fel vízzel. Hagyjuk állni kb 10 percet, majd
cseréljük le a barna vizet frissre. (Addig cseréljük amíg elszíneződik a
víz!)
Tegyük az actifry-be és öntsünk rá egy mérőkanálnyi olívaolajat.
Ízesítsük sóval, borssal, őrölt szerecsendióval, és állítsuk be 25 percre.
Sütőben is süthetjük, ekkor tegyük egy sütőtálba, locsoljuk meg az
olívaolajjal (kb fél decivel), ízesítsük a fűszerekkel ugyanúgy, majd
fedjük le alufóliával és 200°C-os sütőben süssük kb fél órát.
A megsült padlizsánkockákat tegyük egy tálba, keverjük hozzá a
joghurtot, és a fokhagymaprésen átnyomott fokhagymagerezdet.
Aprítsuk fel a petrezselymet és a felét keverjük bele a joghurtos
szószba.
Forgassuk össze a megsült padlizsánkockákkal.
Tálaláskor szórjuk meg a maradék petrezselyemmel, és azonnal
kínáljuk!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése