Akár egy könnyű ebédnek, akár vacsorának kiváló ez az egyszerűen
elkészíthető sült padlizsán.
A low carb, és a *mindenmentes, vagyis a glutén-, liszt-, laktóz-, szója-, tej-, tojásmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!
HOZZÁVALÓK
2 közepes méretű padlizsán
1 fej lilahagyma
1 gerezd fokhagyma
4 kis rozmaringág
2 ek olívaolaj
só, frissen őrölt tarka bors, szerecsendió
1 fej lilahagyma
1 gerezd fokhagyma
4 kis rozmaringág
2 ek olívaolaj
só, frissen őrölt tarka bors, szerecsendió
ELKÉSZÍTÉS
A padlizsánokat mossuk meg, és töröljük szárazra. Vágjuk félbe, majd
tegyük a feleket a lila részükkel lefele egy alufóliával kibélelt tepsibe.
Kenjük be a megtisztított fokhagymagerezddel, karikázzuk rá
vékonyan a lilahagymát. Borsozzuk, reszeljünk rá egy kevés
szerecsendiót, majd locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal. Tegyünk rá
egy-egy kis rozmaringágacskát, majd egy másik alufóliával fedjük be.
200°C-os sütőben süssük kb 35-40 percet (vagy amíg meg nem
puhul).
Csak tálalás előtt sózzuk meg, és azonnal kínáljuk!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése