VEGÁN ÁFONYÁS KEKSZ II (MINDENMENTES*)

Még mindig rendületlenül tart a kapcsolatunk az áfonyával. Most ismét kekszbe kerültek, egy nagyon finom, omlós (másnapra sem kiszáradó! – kekszbe, mely nedvességét a belepürésített alma és banán adja. Abbahagyhatatlan! 

Az áfonya választásakor érdemes elolvasni a hozzávalókat, mert sajnos többször találkoztam már olyan áfonyával amihez nádcukrot adnak. 

A *mindenmentes, vagyis a glutén-, liszt-, laktóz-, szója-, tej-, tojásmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz! 





HOZZÁVALÓK (10 db nagy kekszhez, vagy 18-20 db kis kekszhez) 


50 gramm kölespehely 
100 gamm szezámliszt 
20 gramm kukoricakeményítő 
2 banán 
1 alma 
1 kk szódabikarbóna 
1 kk só 
1 csipet fahéj 
1 marék aszalt áfonya (cukrozatlan!) 


ELKÉSZÍTÉS 


Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. 

Tegyük egy tálba a szódabikarbónával elkevert lisztet, a kölespelyhet, a kukoricakeményítőt, és az apróra vágott aszalt áfonyát. 
A megtisztított almát és a banánokat pürésítsük össze, és öntsük a többi hozzávalóval együtt a tálba. Alaposan keverjük össze, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe halmozzunk egy-egy adagot két evőkanál segítségével (hagyjunk helyet, mert kissé elterülnek és nőni is fognak!), majd előmelegített sütőben kb 25 perc alatt süssük készre! Ha megsült, hagyjuk a tepsiben teljesen kihűlni! 

Ha kisebb tallérokat akarunk sütni, akkor két teáskanál segítségével adagoljuk ki!




Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!