Még mindig rendületlenül tart a kapcsolatunk az áfonyával. Most ismét
kekszbe kerültek, egy nagyon finom, omlós (másnapra sem kiszáradó!
– kekszbe, mely nedvességét a belepürésített alma és banán adja.
Abbahagyhatatlan!
Az áfonya választásakor érdemes elolvasni a hozzávalókat, mert
sajnos többször találkoztam már olyan áfonyával amihez nádcukrot
adnak.
A *mindenmentes, vagyis a glutén-, liszt-, laktóz-, szója-, tej-, tojásmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!
HOZZÁVALÓK (10 db nagy kekszhez, vagy 18-20 db kis kekszhez)
50 gramm kölespehely
100 gamm szezámliszt
20 gramm kukoricakeményítő
2 banán
1 alma
1 kk szódabikarbóna
1 kk só
1 csipet fahéj
1 marék aszalt áfonya (cukrozatlan!)
ELKÉSZÍTÉS
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
Tegyük egy tálba a szódabikarbónával elkevert lisztet, a kölespelyhet, a
kukoricakeményítőt, és az apróra vágott aszalt áfonyát.
A megtisztított almát és a banánokat pürésítsük össze, és öntsük a többi hozzávalóval
együtt a tálba. Alaposan keverjük össze, majd egy sütőpapírral bélelt
tepsibe halmozzunk egy-egy adagot két evőkanál segítségével
(hagyjunk helyet, mert kissé elterülnek és nőni is fognak!), majd
előmelegített sütőben kb 25 perc alatt süssük készre! Ha megsült,
hagyjuk a tepsiben teljesen kihűlni!
Ha kisebb tallérokat akarunk sütni,
akkor két teáskanál segítségével adagoljuk ki!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése