A glutén-, lisztmentes diétákban fogyasztható, fehér cukrot nem
tartalmaz!
HOZZÁVALÓK
A PISKÓTÁHOZ
80 gramm rizsdara
60 gramm eritritol
20 gramm vaj
4 db tojás
A GYÜMÖLCSÖS KRÉMHEZ
250 gramm mascarpone
2 deci kókusztej
1 deci tejszín
1 deci tejszín
50 gramm áfonya (plusz pár szem a tetejére)
1 evőkanál frissen csavart citromlé
1 zacskó zselatin fix
ELKÉSZÍTÉS
A sütőt melegítsük elő 175 °C-ra.
A tojásokat és az eritritolt öntsük egy tálas mixerbe, és addig verjük,
míg egy keményebb habot nem kapunk. (4-5 perc a legmagasabb
fokozaton!) Óvatosan keverjük hozzá a rizsdarát, végezetül keverjük
hozzá a felolvasztott (majd visszahűtött) vajat.
A masszát öntsük egy 24 cm átmérőjű szilikon tortaformába, majd az
előmelegített sütőben süssük 10-12 percig.
Ezalatt készítsük el a krémet:
Tegyük egy tálas mixerbe a mascarponét és a tejszínt majd verjük fel habbá!
Az áfonyát botmixer segítségével pürésítsük össze, és egy szűrőn passzírozzuk át
egy kanál segítségével (ezzel kiválasztjuk a magokat) a
mascarponés masszához. Végezetül öntsük bele a kókusztejet és a citromlét is.
Adjuk
hozzá a zselatin fixet is, és verjük tovább még 4-5 percig.
Az időközben megsült – és kihűlt – piskótát helyezzük egy tortatálra, vagy
egy nagyobb lapostányérra. Tegyünk rá egy 24 cm-re állított
tortakarikát, és öntsük rá a gyümölcsös masszát. Kissé ütögessük le a
tányérra szorított tortakarikával együtt, hogy az esetleges buborékok is
kijöjjenek belőle, és tegyük hűtőbe minimum 3-4 órára, de a legjobb
ha egy egész éjszakát állni hagyjuk.
Tálalás előtt vágjuk végig belül a tortakarikát, majd a tetejét tegyük ki
áfonyaszemekkel!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése