HOZZÁVALÓK
1 póréhagyma
2 paradicsom
3 közepes répa
1 babykukorica konzerv
só, bors
1 evőkanál pirospaprika
1 kk curry
1 kk szerecsendió
fokhagyma
1 tk szójaszósz
1 deci vörösbor
olívaolaj
ELKÉSZÍTÉS
A húst mossuk meg, itassuk le róla a vizet, és vágjuk nagyobb kockákra. A póréhagymát karikázzuk fel (a zöld részét is) és 2-3 evőkanál olívaolajon fonnyasszuk meg, majd adjuk hozzá a marhahúskockákat. Fehéredésig pirítsuk, majd tegyük bele a felkockázott paradicsomokat, a baby kukoricát és a nagyobb karikákra vágott sárgarépákat.
Sózzuk, borsozzuk meg , adjuk hozzá a fokhagymát, a curryt, a szerecsendiót, szórjuk meg pirospaprikával és locsolgassuk meg egy teáskanálnyi szójaszósszal. Utána annyi vizet öntsünk rá, hogy ellepje a húst.
Sózzuk, borsozzuk meg , adjuk hozzá a fokhagymát, a curryt, a szerecsendiót, szórjuk meg pirospaprikával és locsolgassuk meg egy teáskanálnyi szójaszósszal. Utána annyi vizet öntsünk rá, hogy ellepje a húst.
A couscous[kuszkusz]t szitába téve tegyük a húsos lábos tetejére, és fedjük le.
Kb egy órán át pároljuk, ha kell, pótolva a vizet, és megkevergetve a couscoust. Amikor a hús is megpuhult, öntsünk hozzá kb egy deci vörösbort. Keverjük át és hagyjuk, hogy picit elfőjön az alkohol belőle, majd zárjuk le.
Ha szükséges, utána még ízesíthetjük.
Ha szükséges, utána még ízesíthetjük.
Amikor kész a couscous, keverjük át kevés sóval és olívaolajjal.
A kész couscoust a zöldséges marharagu mellé kanalazva azonnal tálalhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése