MARHARAGUS COUSCOUS



HOZZÁVALÓK


1 póréhagyma
2 paradicsom
3 közepes répa
1 babykukorica konzerv
só, bors
1 evőkanál pirospaprika
1 kk curry
1 kk szerecsendió
fokhagyma
1 tk szójaszósz
1 deci vörösbor
olívaolaj

ELKÉSZÍTÉS

A húst mossuk meg, itassuk le róla a vizet, és vágjuk nagyobb kockákra. A póréhagymát karikázzuk fel (a zöld részét is) és 2-3 evőkanál olívaolajon fonnyasszuk meg, majd adjuk hozzá a marhahúskockákat. Fehéredésig pirítsuk, majd tegyük bele a felkockázott paradicsomokat, a baby kukoricát és a nagyobb karikákra vágott sárgarépákat.
Sózzuk, borsozzuk meg , adjuk hozzá a fokhagymát, a curryt, a szerecsendiót, szórjuk meg pirospaprikával és locsolgassuk meg egy teáskanálnyi szójaszósszal. Utána annyi vizet öntsünk rá, hogy ellepje a húst. 

A couscous[kuszkusz]t szitába téve tegyük a húsos lábos tetejére, és fedjük le. 

Kb egy órán át pároljuk, ha kell, pótolva a vizet, és megkevergetve a couscoust. Amikor a hús is megpuhult, öntsünk hozzá kb egy deci vörösbort. Keverjük át és hagyjuk, hogy picit elfőjön az alkohol belőle, majd zárjuk le.
Ha szükséges, utána még ízesíthetjük. 


Amikor kész a couscous, keverjük át kevés sóval és olívaolajjal. 


A kész couscoust a zöldséges marharagu mellé kanalazva azonnal tálalhatjuk.

    Nincsenek megjegyzések:

    Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!