ÉDESBURGONYAKRÉM CHILIS BAGUETTEL


HOZZÁVALÓK

1 nagy édes burgonya
10 cl tejszín 
szecsuani bors

baguette
olívaolaj
chili paprika

ELKÉSZÍTÉS

Az édesburgonyát megtisztítjuk, feldaraboljuk és sós vízben megfőzzük.
Botmixerrel a tejszín felének hozzáadásával pürésítjük, majd hozzáadunk  1/2 teáskanál szecsuani borsot, megsózzuk.

A fennmaradó tejszínt felverjük, és hozzáadunk fél teáskanálnyi szecsuani borsot.

A baguettet felkarikázzuk, és az olívaolajjal elkevert chilivel megkenjük a karikákat, és 180 fokos sütőben 8-10 percig sütjük.  

TÁLALÁS

Egy tál aljába kanalazzuk az édesburgonyás krémet, majd nyakonöntjük a tejszínnel. A chilis baguettel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!