A VILÁG LEGEGYSZERŰBB EPERHABJA (GLUTÉN-, LISZT- TEJMENTES, HOZZÁADOTT CUKROT NEM TARTLMAZ)

Egy villámgyors glutén-, liszt-, tejmentes, hozzáadott cukrot nem tartalmazó édesség készült a friss, finom eperből. Ezt a habot már kiskorom óta imádom akár eperből, akár málnából készül. Én nem teszek hozzá cukrot, mert jobban kedvelem ha az eper íze domináns benne, de aki szeretné készítheti édesebbre is, ebben az esetben a cukrot vagy édesítőszert a felvert tojásfehérjéhez adjuk hozzá.



HOZZÁVALÓK (4 adaghoz)

2 tojásfehérje
200 gramm eper
1 tk vaníliaaroma
4x1 ek cukrozatlan kakaó


ELKÉSZÍTÉS

Az epreket tisztítsuk meg, majd pürésítsük. 
Vegyünk elő négy kisebb tálkát, majd tegyünk mindegyikbe kb 2 evőkanálnyi eperszószt.
A tojásfehérjéket verjük fel kemény habbá, adjuk hozzá a vaníliaaromát és a szűrőn áttört pürésített epret. Ismét verjük addig, míg kemény és rózsaszín nem lesz a hab.
Kanalazzuk az epres szószra, majd szórjuk meg a tetejét a cukrozatlan kakaóporral.


Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!