A bárányhúst évekig nem igazán szívleltem, így aztán ki is maradt az étkezésemből. Majd egyszer tettem ismét egy próbát, és rá kellett jönnöm, hogy változott az ízlésem. Bár nem éppen a "hétköznapi" húsok közé tartozik, ha módunkban áll, érdemes kipróbálni.
Például egy ilyen glutén-, liszt-, tej-, laktózmentes töltött paradicsomban.
Ezek a paradicsomok akár elő is készíthetőek, és hűtőben elállnak megsütésig, akár töltés után azonnal is süthetőek.
HOZZÁVALÓK
6 db közepes paradicsom
6 x 20 gramm darált bárányhús
1 fokhagymagerezd
1 egész tojás
2 ek olívaolaj
2 db csiperke gomba
1 csapott marék petrezselyemzöld
só, frissen őrölt tarka bors, őrölt szerecsendió
ELKÉSZÍTÉS
A megmosott és szárazra törölt paradicsomok kalapját vágjuk le (a zöld szára maradhat), majd egy kiskanál segítségével vájjuk ki.
Egy tálba tegyük a megtisztított és felaprított gombákat, a megmosott és szintén felaprított petrezselymet a darált bárányhússal egyetemben. Üssük hozzá a tojást, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az őrölt szerecsendióval, reszeljük hozzá a fokhagymagerezdet, és alaposan gyúrjuk össze.
Töltsük a masszát a kivájt paradicsomokba, majd helyezzük egymás mellé egy Actifry alsó táljába, vagy egy sütőtálba.
Spricceljük meg az olívaolajjal, és
- ha később tervezzük megsütni, fedjük le egy folpackal, és tegyük hűtőbe sütésig
- süssük meg 180°Cra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt ( ha nagyon sül a teteje fedjük le egy alufóliával)
- süssük meg Actifryben 16 perc alatt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése