TÖLTÖTT PARADICSOM I - TOMATES FARCIES (GLUTÉN-, TEJ-, LAKTÓZ-, TOJÁSMENTES)

A bárányhúst évekig nem igazán szívleltem, így aztán ki is maradt az étkezésemből. Majd egyszer tettem ismét egy próbát, és rá kellett jönnöm, hogy változott az ízlésem. Bár nem éppen a "hétköznapi" húsok közé tartozik, ha módunkban áll, érdemes kipróbálni.

Például egy ilyen glutén-, liszt-, tej-, laktózmentes töltött paradicsomban.

Ezek a paradicsomok akár elő is készíthetőek, és hűtőben elállnak megsütésig, akár töltés után azonnal is süthetőek.



HOZZÁVALÓK


6 db közepes paradicsom
6 x 20 gramm darált bárányhús
1 fokhagymagerezd
1 egész tojás
2 ek olívaolaj
2 db csiperke gomba
1 csapott marék petrezselyemzöld
só, frissen őrölt tarka bors, őrölt szerecsendió


ELKÉSZÍTÉS


A megmosott és szárazra törölt paradicsomok kalapját vágjuk le (a zöld szára maradhat), majd egy kiskanál segítségével vájjuk ki.
Egy tálba tegyük a megtisztított és felaprított gombákat, a megmosott és szintén felaprított petrezselymet a darált bárányhússal egyetemben. Üssük hozzá a tojást, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az őrölt szerecsendióval, reszeljük hozzá a fokhagymagerezdet, és alaposan gyúrjuk össze.
Töltsük a masszát a kivájt paradicsomokba, majd helyezzük egymás mellé egy Actifry alsó táljába, vagy egy sütőtálba.

Spricceljük meg az olívaolajjal, és 

  1. ha később tervezzük megsütni, fedjük le egy folpackal, és tegyük hűtőbe sütésig
  2. süssük meg 180°Cra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt ( ha nagyon sül a teteje fedjük le egy alufóliával)
  3. süssük meg Actifryben 16 perc alatt.

Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!