Az almatorták nagy kedvenceink, főleg ez a vékony tésztájú, amit csak
egy pitesütőtálba nyomkodva vakon elősütök, vagyis mielőtt rátenném a feltétet, a pite alját elősütöm nehezékkel lenyomva, hogy ne maradjon nyers a torta alja, és a püré se áztassa el. Utána csak rákanalazom az
almapürét, kirakom a tetejét almaszeletekkel és negyed óra alatt
készre sütök.
Pofonegyszerű, és nagyon gyorsan kész van, nem utolsó sorban pedig a
glutén-, tej-, fehér cukormentes diétákban fogyasztható!
HOZZÁVALÓK
A tésztához:
200 gramm barna rizsliszt
50 gramm darált mandula
100 gramm eritritol
125 gramm tejmentes margarin
1 tojás
1 csipet só
1 tk ecet
Tetejére:
6 db alma
100 gramm eritritol
1/2 kk őrölt fahéj
1/2 kk őrölt gyömbér
ELKÉSZÍTÉS
Tegyük a lisztet és a darált mandulát a robotgép táljába, adjuk hozzá a
puha zsiradékot, a tojást és a többi hozzávalót. Alaposan gyúrjuk össze
(ha nem állna össze, adhatunk hozzá egy kevés vizet), majd nyújtsuk ki
3-4 mm vastagságú körré egy sütőpapíron, és tekerjük fel. Csomagoljuk
folpackba, majd tegyük felhasználásig hűtőbe!
Az almákat (4 db) alaposan mossuk és hámozzuk meg, majd reszeljük
le pépessé. Keverjük el az eritritollal, majd ízesítsük az őrölt
gyömbérrel, és a fahéjjal.
A maradék almát (2 db) szeleteljük fel!
A sütőt melegítsük elő 180°C-ra.
Nyomkodjuk egy pite sütő tálba a tésztát és villával szurkáljuk meg
több helyen. Fedjük le egy másik sütőpapírral, és tegyük rá a
sütőgyöngyöket, vagy a kimondottan erre a célra használt babot,
lencsét, stb… Az előmelegített sütőben süssük 10 percig.
10 perc után vegyük ki a sütőből, vegyük le róla a sütőpapírt,
kanalazzuk rá az almapürét és rendezzük el a tetején az
almaszeleteket.
Szórjuk meg egy-két evőkanálnyi eritritollal, kevés
őrölt fahéjjal majd a 200°C-ra felmelegített sütőben süssük készre kb 15
perc alatt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése