CSOKOLÁDÉTORTA ALIG FÉL ÓRA ALATT (GLUTÉN-, LISZT-, TEJ-, LAKTÓZ-, FEHÉR CUKORMENTES)

Csokoládés finomság a csokoládé szerelmeseinek. Nagyon egyszerűen, és gyorsan elkészíthető csokoládétorta alig fél óra alatt. 

Glutén-, liszt-, laktóz-, tej-, fehér cukormentes diétákban fogyasztható!



HOZZÁVALÓK 


200 gramm magas kakaótartalmú glutén-, és tejmentes csokoládé 
80 gramm mandulavaj 
80 gramm eritritol 
60 gramm darált mandula 
3 egész tojás 
1/2 kk őrölt fahéj 
1/2 vaníliarúd 


ELKÉSZÍTÉS 


A sütőt melegítsük elő légkeveréses fokozaton 160°C-ra. 
Vízfürdő felett olvasszuk meg egy nagy tálba a csokoládét. Kevergetés közben adagoljuk hozzá az édesítőt és a mandulavajat is. A tojásokat villával verjük fel egy másik tálba, majd adjuk a visszahűtött csokoládés masszához. Keverjük bele a darált mandulát, ízesítsük a fahéjjal, és a fél vaníliarúd kikapargatott magjaival. Alaposan keverjük össze, majd öntsük egy sütőpapírral bélelt 22 cm átmérőjű tortaformába, és kb. 20 perc alatt süssük készre!

Hagyjuk a formában kihűlni, majd mangópürével kínáljuk!





Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!