Csokoládés finomság a csokoládé szerelmeseinek. Nagyon egyszerűen,
és gyorsan elkészíthető csokoládétorta alig fél óra alatt.
Glutén-, liszt-, laktóz-, tej-, fehér cukormentes diétákban fogyasztható!
HOZZÁVALÓK
200 gramm magas kakaótartalmú glutén-, és tejmentes csokoládé
80 gramm mandulavaj
80 gramm eritritol
60 gramm darált mandula
3 egész tojás
1/2 kk őrölt fahéj
1/2 vaníliarúd
ELKÉSZÍTÉS
A sütőt melegítsük elő légkeveréses fokozaton 160°C-ra.
Vízfürdő felett olvasszuk meg egy nagy tálba a csokoládét. Kevergetés
közben adagoljuk hozzá az édesítőt és a mandulavajat is. A tojásokat
villával verjük fel egy másik tálba, majd adjuk a visszahűtött
csokoládés masszához. Keverjük bele a darált mandulát, ízesítsük a fahéjjal, és a fél vaníliarúd kikapargatott magjaival.
Alaposan keverjük össze, majd öntsük egy sütőpapírral bélelt 22 cm átmérőjű tortaformába, és kb. 20 perc alatt süssük készre!
Hagyjuk a formában kihűlni, majd mangópürével kínáljuk!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése