SPÁRGÁVAL, GOMBÁVAL ÉS PÓRÉHAGYMÁVAL TÖLTÖTT MARHAHÚSOS TEKERCS


Kint esik a hó. Azt mondják az "okosok", hogy Párizs és környékén nem esik a hó. Vagyis ez teljesen nem igaz, inkább ritkán esik a hó. És mivel tavaly előtt esett, jó esélye van, hogy vagy 4-6 év múlva essen. Ez egy kicsit rosszul is érintett még a költözésünk előtt, de ha nem esik, nem esik. Hát nem. Kérem szépen tévedés. Esik. Már decemberben, karácsony előtt (természetesen a hazautazásunk előtti napokban) is szép fehérség telepedett a városkánkra. Most a héten megint. Ma elég intenzív havazás, és egyben hóvihar volt.
Így nem volt nehéz meghozni a döntést: maradunk a finom meleg lakásban (nem mellékesen kímélve ezzel a "soldes" időszakban a bankszámlánkat is). Pihenünk, és jókat eszünk. Hát a pihenés olyan jóra sikerült, hogy 11 órakor eszméltem fel: mi legyen az ebéd???

És akkor a gyorsan kifundált ebéd: Spárgával, gombával és póréhagymával töltött marhahúsos tekercs.




HOZZÁVALÓK

3 db nagyobb marhasteak
egy kisebb üveg spárga
1 nagyobb fej gomba
a szál póréhagyma
2 gerezd fokhagyma
só, bors, "ízvarázs" marhahúshoz
olivaolaj

ELKÉSZÍTÉS

A sütőt kapcsoljuk be 200 °C fokra .
A marhahúst klopfoljuk ki, és tegyük 3 kistányérra.
Egy kisebb tálba öntsük bele az olívaolajat, keverjünk hozzá egy evőkanál ízvarázst, majd nyomjuk bele a fokhagymát. Keverjük össze, és kenjük meg vele a marhaszeleteket.
A póréhagymát vágjuk hosszú csíkokra, majd tegyük a hússzeletekre.. Helyezzük rá a felcsíkozott spárgát és a szintén hosszú csíkokra vágott fej gombát is.
Tekerjük fel, majd hústűvel mindkét oldalról rögzítsük. 
Helyezzük egy jénai tálba a hústekercseket, egy kevés vizet öntsünk alá és már mehet is be a sütőbe!


Időközben locsolgassuk meg a kisült szaftjával, majd krumplipürével és paradicsomsalátával tálaljuk!
Jól illik hozzá egy finom 2003as Bordeaux-i vörösbor ...



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések