SPÁRGÁVAL, GOMBÁVAL ÉS PÓRÉHAGYMÁVAL TÖLTÖTT MARHAHÚSOS TEKERCS (MINDENMENTES*, LOW CARB)


Néhány hozzávaló, és egy sütő kell csak ehhez a pofonegyszerűen elkészíthető mindenmentes finom gyors ebédhez.

A low carb, és a *mindenmentes, vagyis a glutén-, liszt-, laktóz-, szója-, tej-, tojásmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!





HOZZÁVALÓK

3 db nagyobb szelet marhahús
egy kisebb üveg spárga
1 nagyobb fej gomba
1 vékony szál póréhagyma
2 gerezd fokhagyma
só, bors, őrölt szerecsendió
olívaolaj


ELKÉSZÍTÉS


A sütőt kapcsoljuk be 200 °C fokra.

A marhahúst klopfoljuk ki, és tegyük 3 kistányérra.

Egy kisebb tálba öntsük bele az olívaolajat, keverjük hozzá a fűszereket, majd nyomjuk bele a fokhagymát. Keverjük össze, és kenjük meg vele a marhaszeleteket.

A póréhagymát vágjuk hosszú csíkokra, majd tegyük a hússzeletekre. Helyezzük rá a felcsíkozott spárgát és a szintén hosszú csíkokra vágott fej gombát is.
Tekerjük fel, majd hústűvel mindkét oldalról rögzítsük. 

Helyezzük egy jénai tálba a hústekercseket, öntsünk alá egy kevés vizet és már mehet is be a sütőbe 20-25 percre!



Időközben locsolgassuk meg a kisült szaftjával, majd krumplipürével és paradicsomsalátával tálaljuk!



Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!