PARADICSOMOS-MOZZARELLÁS PULYKAMELL

Egy gyors pulyka-mozzarella-bazsalikom kombináció akár ebédre, akár vacsorára. Gyorsan előkészíthető - akár előző nap is -, és étkezés előtt fél órával csak sütőbe toljuk, és már fogyasztható is!

A liszt-, glutén-, cukor-, tojásmentes diétákban fogyasztható!




HOZZÁVALÓK

60 dkg pulykamell filé
3 darab paradicsom
30 dkg mozzarella
só, bazsalikom, színes bors mix (fehér bors, fekete bors, rózsa bors)
olívaolaj


ELKÉSZÍTÉS

A pulykamellet vágjuk vékonyabb szeletekre, majd tegyük le egy sorba egy jénai vagy sütőtál aljára (alsó rétegnek). Sózzuk, borsozzuk, karikázzuk rá a mozzarellát és majd tegyük rá a felvágott paradicsomot is. Tépkedjük rá a bazsalikom leveleket, és spricceljük meg egy kis olívaolajjal.
A légkeveréses sütő középső rácsán kb 30-40 perc alatt süssük készre.  Még finomabb, ha a végén a sütőt grill üzemmódra állítjuk és összepirítjuk.
Párolt rizzsel vagy grillezett zöldséggel igazán finom.




Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!