10 PERCES (MIKRÓS) VANÍLIÁS KRÉM (LISZT-, GLUTÉNMENTES)

Egy nagyon gyorsan - mikrohullámúban 10 perc alatt - elkészülő desszert tejből, tojásból és vaníliából.
Eritritollal készül, a liszt és gluténmentes diétákban fogyasztható!



HOZZÁVALÓK (2 kis adaghoz)


12,5 cl tej
1 tojás
25 gramm eritritol
1/2 vaníliarúd


ELKÉSZÍTÉS


A tojást keverjük el a tejjel, az eritritollal és a fél vaníliarúd kikapargatott belsejével. Keverjük el habverővel, töltsük két kis tálkába (pl: két crème brûlées tálkába), majd tegyük be a mikrohullámúba, és a legkisebb fokozatra (180W) állítva "főzzük" 10 percig. (Arra figyeljünk, hogy ne forrjon! )
Ha kész - összeáll és remegős - , tegyük a hűtőbe minimum 3 órára.


1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Lehet e így angolkrémet is készíteni, mert ez így nagyon jónak tűnik? Ki fogom próbálni.
Marika

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!