A tartalmas, nehéz, esetenként tejszínes/joghurtos salátaöntetek
helyett érdemes kipróbálni a franciák körében igen kedvelt öntetet.
Akár zöldsalátákra, akár paradicsommal, uborkával, vagy bármilyen
más zöldséggel készülő salátához jól illik. Nagyon egyszerű elkészíteni, a titka a megfelelő arányok betartásán
múlik. Nálam most még került bele pici chili is, de ez nem tartozik az
alaprecepthez. Viszont ízlés szerint fűszerezhetjük akár tárkonnyal,
akár erősebb fűszerekkel is!
A *mindenmentes, vagyis a glutén-, liszt-, laktóz-, szója-, tej-, tojásmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!
HOZZÁVALÓK (az alaprecepthez)
1 ek ecet
3 ek olívaolaj
1 kk mustár
pici só
késhegynyi frissen őrölt tarka bors
ELKÉSZÍTÉS
Tegyünk egy kisebb tálkába 1 rész ecethez 3 rész olívaolajat, a
kávéskanálnyi mustárt, sót, és a borsot.
Egy villa vagy kiskanál segítségével addig (ke)verjük, míg egy homogén
szószt nem kapunk! (Olyan mozdulatokkal, mintha a tojást vernénk fel!
)
Ha még jobban le akarjuk egyszerűsíteni a munkát, tegyük egy kisebb
befőttes üvegbe a hozzávalókat, csavarjuk rá a tetejét, és rázzuk addig
míg össze nem áll a szósz!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése