Tatár beefsteak, vagy tatárbifsztek, teljesen mindegy, az íze a fontos. Nagyon szeretjük. Vagyis ez így nem is teljesen igaz, több ez mint szeretés, inkább imádja a család. Akár előételként, akár egy komplett vacsoraként megállja a helyét.
Eredetileg egy hosszas, többnapos folyamattal készül, a húst finom pácba tesszük, és végül többször átdaráljuk (attól függően mennyire szeretnénk pépesre a masszánkat.)
HOZZÁVALÓK
350 gramm 5%-os zsírtartalmú darált marhahús
só,
frissen őrölt tarka bors,
1 kávéskanál őrölt szerecsendió
finomra vágott póréhagyma vagy egy bő marok snidling,
1 evőkanál kapribogyó,
1 teáskanál dijoni mustár,
1 evőkanál worchester szósz
1 teáskanál szója szósz
1 teáskanál paradicsomkoncentrátum
2 tojás
ELKÉSZÍTÉS
A ledarált marhahúst tegyük egy nagyobb üvegtálba. Adjuk hozzá a kapribogyót, majd villával "törjük át", forgassuk össze. A fűszereket adjuk hozzá, majd üssük hozzá a két tojást és jó alaposan dolgozzuk össze. Akkor jó, amikor már egy egységes, homogén masszát kapunk.
Keverhetünk még hozzá egy-két csepp konyakot, Sherryt, sőt, sörhabot is mivel ezek lazítják és világosabbá teszik a húspépünket.
A kész masszát legalább egy órára tegyük hűtőbe, hogy az ízek kellőképpen összeérjenek.
Bordeaux-i vörösborral, és pirítóssal tálaljuk!
2 megjegyzés:
szerintem ha nem is pácolod, azért egy óránál kicsit több kell, hogy összeérjen az íze, de azért kipróbálom, mert mi még ilyen villámverziót nem csináltunk :)
Mi nagyon szeretjük! Majd mesélj!
Megjegyzés küldése