A világ legegyszerűbb (cukor-, liszt-, gluténmentes) édessége, amely 10 perc alatt kész is van. Hmmm ... Csupán csak azt tartsuk szem előtt, hogy a hűtésre minimum 4 órára szükség van, így érdemes előző nap elkészíteni már.
HOZZÁVALÓK (6 darabhoz)
200 gramm magas kakaótartalmú csokoládé (minimum 70%)
4 tojás sárgája
5 tojás fehérje
2 ek presszókávé
csipet só
ELKÉSZÍTÉS
A tojások fehérjéjét egy csipet sóval verjük nagyon kemény habbá.
Vízfürdő felett olvasszuk meg a csokoládét, keverjük hozzá a tojások sárgáját, a kávét és a felvert fehérjehab kb egy harmadát. Alaposan keverjük össze, majd óvatosan keverjük hozzá a maradék habot.
Porciózzuk 6 db kisebb tálkába (6 centi átmérőjű).
Tálalás előtt frissen reszelt csokoládéforgáccsal (amilyenből készítettük) szórjuk meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése