CSIRKERAGU LEVES



HOZZÁVALÓK
1 közepes csirkemellfilé
negyed póréhagyma
2-3 közepes sárgarépa
1 gerezd fokhagyma
1 kisebb fehérrépa
10-15 deka mirelit zöldborsó
2-3 kisebb fej gomba
másfél marhahús leveskocka (csökkentett zsírtartalmú)
frissen őrölt tarka bors
2-3 evőkanál szárított petrezselyem
1 kávéskanál őrölt szerecsendió
1 teáskanál barna cukor
olíva olaj

ELKÉSZÍTÉS


  1. A zöldségeket megtisztítjuk, a húst felkockázzuk. A póréhagymát felaprózzuk és a hússal együtt pár evőkanál olíva olajon a hús fehéredéséig pároljuk. 
  2. Ezalatt a zöldborsót sós vízben pár perc alatt megfőzzük, majd hideg vízben félrerakjuk.
  3. A sárga és fehérrépákat a gombákkal és a fokhagymával együtt vékonyan felszeleteljük, majd a húshoz adjuk. 
  4. Felöntjük kb 1,5 liter vízzel, hozzáadjuk a húsleveskockát, a cukrot, a szerecsendiót majd borsozzuk és megszórjuk petrezselyemmel.
  5. Ha a hús és a zöldségek is megfőttek hozzáadjuk a zöldborsót, egyet-kettőt hagyjuk rottyanni majd lezárjuk. 
MEGJEGYZÉS

Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!