Remek köret 30 perc alatt teljes kiőrlésű lisztből tej-, laktóz és hozzáadott fehér cukor nélkül.
HOZZÁVALÓK
30 dkg sárgarépa
50 dkg burgonya
25 dkg póréhagyma
2 tojás
10 dkg teljes kiőrlésű liszt
só, bors
ELKÉSZÍTÉS
A sütőt melegítsük elő 200C-ra.
A répát és a burgonyát tisztítsuk meg és reszeljük le.
A póréhagymát vékonyan karikázzuk fel, majd egy tálban keverjük össze a répával és a burgonyával. Alaposan nyomkodjuk ki belőle a levét, majd adjuk hozzá a tojásokat, fűszerezzük sóval, borssal, végül keverjük bele a lisztet is .
Vegyünk ki púpos evőkanálnyi adagokat a tésztából, formázzunk korongokat belőle, majd tegyük egy szilikonlappal bélelt tepsibe és 20-25 perc alatt süssük ropogósra.
TÁLALÁS
A sütőből kivéve azonnal tálaljuk.
Köretként, szószos húsok mellé adhatjuk, vagy salátával és valamilyen joghurtos mártogatóst is kínálhatunk hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése