REMEK KÖRET: ZÖLDSÉGES KORONGOK (LAKTÓZ-, TEJ-, FEHÉR CUKORMENTES)

Remek köret 30 perc alatt teljes kiőrlésű lisztből tej-, laktóz és hozzáadott fehér cukor nélkül.




HOZZÁVALÓK


30 dkg sárgarépa
50 dkg burgonya
25 dkg póréhagyma
2 tojás
10 dkg teljes kiőrlésű liszt
só, bors


ELKÉSZÍTÉS


A sütőt melegítsük elő 200C-ra.
A répát és a burgonyát tisztítsuk meg és reszeljük le. 
A póréhagymát vékonyan karikázzuk fel, majd egy tálban keverjük össze a répával és a burgonyával. Alaposan nyomkodjuk ki belőle a levét, majd adjuk hozzá a tojásokat, fűszerezzük sóval, borssal, végül keverjük bele a lisztet is . 
Vegyünk ki púpos evőkanálnyi adagokat a tésztából, formázzunk korongokat belőle, majd tegyük egy szilikonlappal bélelt tepsibe és 20-25 perc alatt süssük ropogósra. 


TÁLALÁS


A sütőből kivéve azonnal tálaljuk. 
Köretként, szószos húsok mellé adhatjuk, vagy salátával és valamilyen joghurtos mártogatóst is kínálhatunk hozzá. 


Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!