Ha van olyan, hogy egy leves ízileg szép, akkor ez az! A zeller domináns ízét egy kicsit meglágyítja az alma és a burgonya. Összességében, egy finom, őszi krémes, habos zellerkrémlevest kapunk. Ha ehhez még elkészítjük a zelleres sajtkosárkákat, biztos, hogy osztatlant sikert arat ez a finomság.
Amennyiben a sajtkosárkákat rizsdarából készítjük, úgy a glutén-, liszt-, laktózmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!
Amennyiben a sajtkosárkákat rizsdarából készítjük, úgy a glutén-, liszt-, laktózmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!
HOZZÁVALÓK
1 nagyobb zeller
2 db alma
1 nagyobb burgonya
fél póréhagyma
2 dl laktózmentes tejszín
2 evőkanál laktózmentes vaj
fél liter húsalaplé
só, bors, szerencsendió
ZELLERES SAJTKOSÁRKÁKHOZ:
10 deka reszelt laktózmentes ementáli
1 tojás
4 ek búzadara v. rizsdara
1 marék apróra vágott zellerlevél
2 ek laktózmentes tejszín
só, bors, szerecsendió
2 db alma
1 nagyobb burgonya
fél póréhagyma
2 dl laktózmentes tejszín
2 evőkanál laktózmentes vaj
fél liter húsalaplé
só, bors, szerencsendió
ZELLERES SAJTKOSÁRKÁKHOZ:
10 deka reszelt laktózmentes ementáli
1 tojás
4 ek búzadara v. rizsdara
1 marék apróra vágott zellerlevél
2 ek laktózmentes tejszín
só, bors, szerecsendió
ELKÉSZÍTÉS
A zöldségeket mossuk, majd tisztítsuk meg. Egy nagylyukú reszelőn reszeljük le a zellert, az almát és a burgonyát. A póréhagymát karikázzuk fel, majd a vajon fonnyasszuk meg. Adjuk hozzá a lereszelt zöldségeket, majd öntsük fel a húsalaplével és főzzük puhára.
Turmixoljuk össze, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjunk hozzá őrölt szerecsendiót, majd öntsük hozzá a tejszínt és forraljuk fel!
Ha nagyon sűrűnek találjuk, nyugodtan tegyünk még hozzá vizet!
Tegyük félre, addig csináljuk meg a ZELLERES SAJTKOSÁRKÁKat!
A sütőt melegítsük elő 200 C fokra.
Egy tálba üssük bele a megmosott és szárazra törölt tojást, villával habosítsuk fel, adjuk hozzá a tejszínt, a a reszelt sajtot és a darát.
Sózzuk, borsozzuk meg, majd szórjuk hozzá az őrölt szerecsendiót is.
Szórjuk meg az apróra vágott zellerrel, majd forgassuk össze az egészet.
Kanalazzuk a masszát egy kisebb méretű szilikon muffinforma mélyedéseibe, és 10-15 perc alatt süssük készre.
További kevés hozzávalós, és gyors ebéd ötletekért kattintsatok a linkekre!
1 megjegyzés:
Ezt mindenképpen kipróbálom. Nagyon finomnak hangzik. :)
Megjegyzés küldése