ALMÁS ZELLERKRÉMLEVES SAJTKOSÁRKÁKKAL

Ha van olyan, hogy egy leves ízileg szép, akkor ez az! A zeller domináns ízét egy kicsit meglágyítja az alma és a burgonya. Összességében, egy finom, őszi krémes, habos zellerkrémlevest kapunk. Ha ehhez még elkészítjük a zelleres sajtkosárkákat, biztos, hogy osztatlant sikert arat ez a finomság.

Amennyiben a sajtkosárkákat rizsdarából készítjük, úgy a glutén-, lisztmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!




HOZZÁVALÓK

1 nagyobb zeller
2 db alma
1 nagyobb burgonya
fél póréhagyma
2 dl tejszín
2 evőkanál vaj
fél liter húsalaplé
só, bors, szerencsendió

ZELLERES SAJTKOSÁRKÁKHOZ:
10 deka reszelt ementáli
1 tojás
4 ek búzadara v. rizsdara
1 marék apróra vágott zellerlevél
2 ek tejszín
só, bors, szerecsendió

ELKÉSZÍTÉS

A zöldségeket mossuk, majd tisztítsuk meg. Egy nagylyukú reszelőn reszeljük le a zellert, az almát és a burgonyát. A póréhagymát karikázzuk fel, majd a vajon fonnyasszuk meg. Adjuk hozzá a lereszelt zöldségeket, majd öntsük fel a húsalaplével és főzzük puhára. 
Turmixoljuk össze, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjunk hozzá őrölt szerecsendiót, majd öntsük hozzá a tejszínt és forraljuk fel! 
Ha nagyon sűrűnek találjuk, nyugodtan tegyünk még hozzá vizet!  

Tegyük félre, addig csináljuk meg a ZELLERES SAJTKOSÁRKÁKat!

A sütőt melegítsük elő 200 C fokra.
Egy tálba üssük fel a tojást, villával habosítsuk fel, adjuk hozzá a tejszínt, a reszelt sajtot és a búzadarát. Sózzuk, borsozzuk meg, majd szórjuk hozzá az őrölt szerecsendiót is. 
Szórjuk meg az apróra vágott zellerrel, majd forgassuk össze az egészet. 
Kanalazzuk a masszát egy kisebb méretű szilikon muffinforma mélyedéseibe, és 10-15 perc alatt süssük készre.

1 megjegyzés:

Petra írta...

Ezt mindenképpen kipróbálom. Nagyon finomnak hangzik. :)

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!