DUPLA CSOKOLÁDÉS TORTA

A csokoládétorta azt hiszem nagy kalsszikusnak  mondható. Egy pár versio készült már: Banános csokoládétorta, Narancsos diós csokitorta, Tarte au chocolate, Csokoládés kávés torta, Toszkán csokoládétorta.

Íme egy új, ami duplán csokis. A tészta könnyű, puha, a rajta lévő krém pedig kellemes, de mégis brutál csokoládés ízt kölcsönöz.
A tortára kent máz miatt minimum egy órára hűtőbe kell tenni, hogy kissé megszilárduljon, de érdemes akár előző este elkészíteni, és egész éjjelre hűtőbe tenni. 

HOZZÁVALÓK

A TORTÁHOZ

5 deka vaj
2 tojás
15 deka barna cukor
15 deka tk. liszt
6 deka kakaó
12 deka creme fraiche (15%) vagy tejföl
1 tk szódabikarbóna

A MÁZHOZ

20 deka creme fraiche vagy tejföl
3 ek barna cukor
20 deka magas kakaótartalmú csokoládé


ELKÉSZÍTÉS

A sütőt melegítsük elő 175 C fokra.
A vajat és a cukrot keverjük habosra, majd adjuk hozzá a tojásokat is. Keverjük bele a creme fraiche-t, a kakaót, és a szódabikarbónával elkevert lisztet. Alaposan forgassuk össze, majd egy 20 centi átmérőjű tortaformában süssük 20 percig.

Ezalatt készítsük el a csokoládémázat!
Egy nyeles edénybe tegyük a creme fraiche-t, és forraljuk fel. Törjük bele a csokoládét, és szórjuk meg a barna cukorral. Sűrűn kevergetve olvasszuk fel a csokoládét addig, amíg egy sűrű krémet kapunk. (kb 5 perc). Tegyük félre, és időnként kevergessük meg, hogy gyorsabban hűljön. 

A megsült tortát hagyjuk kicsit hűlni, majd késsel alaposan szurkáljuk meg, és egyenletesen kenjük meg a krémmel.
A tortára kent máz miatt minimum egy órára hűtőbe kell tenni, hogy kissé megszilárduljon, de érdemes akár előző este elkészíteni, és egész éjjelre hűtőbe tenni.

1 megjegyzés:

Ani írta...

Nagyon jó kis csokis! Recept mentve, ahogy van! Tuti talizni fogsz vele nálam, na persze ha arrajársz egyszer!:)))

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!