DUPLA CSOKOLÁDÉS TORTA

A csokoládétorta azt hiszem nagy kalsszikusnak  mondható. Egy pár versio készült már: Banános csokoládétorta, Narancsos diós csokitorta, Tarte au chocolate, Csokoládés kávés torta, Toszkán csokoládétorta.

Íme egy új, ami duplán csokis. A tészta könnyű, puha, a rajta lévő krém pedig kellemes, de mégis brutál csokoládés ízt kölcsönöz.
A tortára kent máz miatt minimum egy órára hűtőbe kell tenni, hogy kissé megszilárduljon, de érdemes akár előző este elkészíteni, és egész éjjelre hűtőbe tenni. 

HOZZÁVALÓK

A TORTÁHOZ

5 deka vaj
2 tojás
15 deka barna cukor
15 deka tk. liszt
6 deka kakaó
12 deka creme fraiche (15%) vagy tejföl
1 tk szódabikarbóna

A MÁZHOZ

20 deka creme fraiche vagy tejföl
3 ek barna cukor
20 deka magas kakaótartalmú csokoládé


ELKÉSZÍTÉS

A sütőt melegítsük elő 175 C fokra.
A vajat és a cukrot keverjük habosra, majd adjuk hozzá a tojásokat is. Keverjük bele a creme fraiche-t, a kakaót, és a szódabikarbónával elkevert lisztet. Alaposan forgassuk össze, majd egy 20 centi átmérőjű tortaformában süssük 20 percig.

Ezalatt készítsük el a csokoládémázat!
Egy nyeles edénybe tegyük a creme fraiche-t, és forraljuk fel. Törjük bele a csokoládét, és szórjuk meg a barna cukorral. Sűrűn kevergetve olvasszuk fel a csokoládét addig, amíg egy sűrű krémet kapunk. (kb 5 perc). Tegyük félre, és időnként kevergessük meg, hogy gyorsabban hűljön. 

A megsült tortát hagyjuk kicsit hűlni, majd késsel alaposan szurkáljuk meg, és egyenletesen kenjük meg a krémmel.
A tortára kent máz miatt minimum egy órára hűtőbe kell tenni, hogy kissé megszilárduljon, de érdemes akár előző este elkészíteni, és egész éjjelre hűtőbe tenni.

Megjegyzések

Ani üzenete…
Nagyon jó kis csokis! Recept mentve, ahogy van! Tuti talizni fogsz vele nálam, na persze ha arrajársz egyszer!:)))

Népszerű bejegyzések