MUSTÁRRAL ÉS CAYENNE BORSSAL SÜLT CSIRKE


Íme egy megoldás az amúgy eléggé semlegesnek mondható csirkemell ördögivé tételére. Kap egy ropogós kérget, ami alatt meglepetésszerűen megbújnak a csípős és pikáns ízek. Frissen, ropogósan vinaigrettes salátával tálalva mennyei. 
A kenyérmorzsát az apró bolti helyett készíthetjük megszikkadt kenyérből melyet robotgépben nagy szeműre darálunk. Így ha megsül, sokkal ropogósabb és izgalmasabb lesz, mintha apró morzsával készült volna. De ha nincs kéznél sem szikkadt kenyér, sem kenyérmorzsa, viszont van corn flakes, nyert ügyünk van. Egy zacskóba tegyünk kb 10 dekányit, majd egy húsklopfolóval törjük apróra, és ebben forgassuk meg a csirkeszeleteket.



HOZZÁVALÓK

2 csirkemell filé
4 ek dijoni magos mustár
1 tk cayenne bors
1 tk őrölt szerecsendió
1 tojás
10 dkg kenyérmorzsa
1 ek provence-i fűszerkeverék
3 ek vaj


ELKÉSZÍTÉS 

A csirkemelleket vágjuk félbe, majd egy klopfolóval kissé ütögessük át. 
A szeletek tetejére tegyünk egy-egy evőkanálnyi magos dijoni mustárt. Sózzuk, majd reszeljünk rá egy kevés szerecsendiót, és óvatosan hintsük meg a cayenne borssal (Tényleg óvatosan, mert nagyon erős!!!). 
Ezután forgassuk meg a felvert tojásba, majd a provence-i fűszerkeverékkel elkevert morzsába. Forró vajon kb 20-30 percig süssük, időnként forgassuk meg.



2 megjegyzés:

Petra írta...

Ez nagyon tetszik! Feltétlenül kipróbálandó. :)))

Kósa Márta írta...

Fincsi lehet!

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!