TÁRKONYOS CSIRKÉS PALACSINTA

A palacsinta a nagy klasszikusok közé tartozik. Édesen a gyerekeknek szinte bármilyen étkezésre nyerő, Mi felnőttek sósan is és édesen is szeretjük. Sokszor készül hortobágyi húsos palacsintának is, most azonban egy másfajta ízkompozícióval készült. Finom, gyorsan elkészíthető, laktató fogás. 
Előre is elkészíthető, ebben az esetben kínálás előtt csak a sütőbe kell gyorsan betenni, és 15-20 perc alatt már tálalható is!

Ajánlom azoknak akik egy finom főfogást keresnek, vagy azoknak akik vendégeket várnak ebédre vagy vacsorára.
A receptben szereplő fehérbort kínálhatjuk is hozzá!


Ez a recept a Sparchef 10/6. fordulójára készült.
A mostani 5 fix hozzávalók a következők voltak: csirkemell filé, tejszín, fehérbor, margarin, méz.

És ami Nálam készült belőle:

TÁRKONYOS CSIRKÉS PALACSINTA
ha tetszik, >>ITT<< szavazni is tudtok rá!



HOZZÁVALÓK

TÖLTELÉKHEZ
25 deka csirkemell filé
2 ek margarin
2 deci tejszín
1 ek méz
1 deci fehérbor

1 kk só
1 kk őrölt szerecsendió
1 kk bors
1 ek tárkony

PALACSINTÁHOZ
15 deka tk liszt
1 tojás
7 deci ásványvíz
1 kk só
1 ek olívaolaj


ELKÉSZÍTÉS

A PALACSINTÁhoz üssük fel a tojást egy tálban. Öntsük hozzá az ásványvizet, az olívaolajat, sózzuk, majd folyamatos kevergetés mellett (botmixerrel verve) szórjuk hozzá a lisztet. Amikor már csomómentes masszát kapunk, tegyük félre. Addig készítsük el a tölteléket:

A TÖLTELÉKhez: a csirkemellett mossuk meg, töröljük szárazra, és egy késes mixer segítségével daráljuk össze. 
Egy kisebb edénybe hevítsük fel a maragint, tegyük rá a darált húst, és fehérítsük ki (kevergessük, le ne égjen!). Sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a mézet és a fehérbort. Öntsük fel a tejszínnel és szórjuk hozzá a tárkonyt és az őrölt szerecsendiót. Hagyjuk kettőt-hármat rottyanni, majd tegyük félre. 

A sütőt melegítsük elő 180°C fokra, és készítsünk elő egy sütőtálat.
Süssük meg a palacsintákat, majd tegyünk a korongok közepébe 3-4 ek tölteléket (inkább a húsosabb részből). Hajtsuk rá a tésztát jobbról is és balról is, majd alulról és felülről szintén tekerjük fel.
tegyük egy hőálló tálba a csomagokat egymás mellé, majd öntsük le a maradék öntettel.
15-20 perc alatt (amíg egy kis színt kap) süssük készre.

FOGYÓKÚRÁZÓKNAK

A receptben szereplő tejszín alacsony zsírtartalmú tejszínnel, vagy 0 %os joghurttal is helyettesíthetjük.

Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!